Márc.
22.
Víz világnapja
Tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap
Márc.
28.
BSZC

"Az én Kósom 2017-ben" - Pályázat vége

2017-12-20

Kedves Látogatók!

Ezennel "az én Kósom 2017-ben" pályázatot lezárjuk. Az eredményhirdetésre 2017. december 21-én 9:00-kor kerül sor az iskola 1. emeleti aulájában. Itt kerülnek átadásra az ajándékutalványok is.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt. Remélhetőleg örömet tudtunk szerezni Nektek!

Minden Pályázót és Érdeklődőt szeretettel várunk!


ISMÉT AZ ÁLLATOK KERÜLTEK ELŐTÉRBE A KÓSBAN

2017-12-13

Tegyük kellemessé az állatok ünnepét a békéscsabai menhelyen!

A gyűjés 2017.december 4. és 21. között tart.

Amit gyűjtünk:

kutyatáp
kutyakonzerv
macskakonzerv
párna
gumikesztyű
szőnyeg

és természetesen minden más, amire az állatoknak szükségük lehet.


30 tanulónk járt külföldön tanulmányút keretében!

2017-12-11

A 2017/2018-as tanévben a BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is részt vett az Erasmus+ elnevezésű programban.

Iskolánk harminc tanulója vett részt úgynevezett mobilitásban, mely azt jelenti, hogy tanárok kíséretében ismerhették meg szakmájuk eredményeit és módszereit külföldi tanulmányútjukon.

Két turnust szerveztünk a 16/1/KA102/022813 jelzésű pályázaton belül.

Az egyikben női-szabó tanulók (10 fő), a másikban pedig asztalos, illetve ács tanulók (20 fő) vettek részt. Mindkét esetben Marosvásárhely volt az úticél. A lányokat az Avram Iancu Tehnológiai Líceum, a fiúkat pedig a „Ion Vlasiu” Technológiai Líceum AR „ Constantin Brâncuşi” Technológiai Líceum látta vendégül.

A három hetes szakmai kirándulás során rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodtak a diákok, amelyről be is számoltak egy - a nyár utolsó napján tartott - összejövetelen.

Ez volt az első ilyen jellegű európai mobilitási pályázat, melyben részt vettünk, de reményeink szerint nem az utolsó. Bízunk abban, hogy a jövőben is lesznek világot-, Európát látni kívánó diákjaink!


További képek a galériában


"Az én Kósom 2017-ben" - Pályázat

2017-12-05

KEDVES MINKET LÁTOGATÓK!

Szeretnénk Titeket meglepni az ünnepek közeledtével egy jó kis pályázattal hagyományteremtő céllal.

A Sokoldalú Szakképzésért Alapítvány (a BSZC Kós tagiskola alapítványa) és az Iskola Vezetősége arra gondolt, hogy versenyt hirdet Köztetek és ismerőseitek közt "Az én Kósom 2017-ben" címmel. Keressük az év történetét.

Várunk Tőletek olyan pályázati művet (fogalmazást, költeményt, fotó- vagy videó-összeállítást, vicces vagy tanulságos történetet) arról, ami Veletek történt ebben az évben. Engedjétek szabadon fantáziátokat!

Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel népszerűsítsük is iskolánkat és honlapunkat (http://kos.bszc.hu) boldog perceket okozva ezzel az irántunk érdeklődőknek is.

A művek az iskola Facebook oldalán (https://www.facebook.com/BeKSZI.KOS) lesznek megtekinthetők! MEGOSZTANI ÉS LÁJKOLNI ÉR, sőt kötelező! Hiszen a győztesek a legtöbb lájkot, illetve megosztást kapó művek közül kerülnek ki.

Talán motiváló lehet Számotokra az 1-2-3. helyért járó 15000-10000-5000 Ft értékű vásárlási utalvány a Sokoldalú Szakképzésért Alapítvány támogatásával.

Nem csak diákok pályázhatnak!

Műveiteket 2017. december 1. és 20. között adhatjátok le elektronikus formában "az.en.kosom.2017.ben@gmail.com" címen.


A KÓS EGYKORI FODRÁSZTANULÓJÁNAK SIKERE ABU-DHABIBAN

2017-11-17

Kiválósági érmet kapott a World-Skills 2017-es versenyén fodrász kategóriában Kovács Alexandra, aki a Szakma Kiváló Tanulója Verseny első helyezettjeként szerzett szakmai bizonyítványt iskolánkban 2017-ben.

A 20 tagú magyar csapat 19 szakmában indult a szakmák olimpiáján. Október elején érkezetek Abu Dhabiba, hogy összemérjék tudásukat a világ legjobbjaival. Alexandra versenyszámában átlag feletti teljesítményt nyújtott.

Ilyen eredményt ebben a korosztályban még senki nem ért el magyar fodrászként.

A sikeres szereplésért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is elismerését fejezte ki.

Büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehettünk egy ilyen sikertörténetnek!Nyílt nap a Kósban

2017-11-14

2017. november 13-án nyílt napot tartottunk. Vendégeink beleKÓStolhattak iskolánk életébe.
Több helyszínen ki is próbálhatták magukat, tájékoztattuk őket képzéseink részleteiről, ajándéktárgyakat kaptak, illetve készíthettek maguknak.

A következő nyílt napunk 2017. december 4-én lesz 9:00-tól.

A boldogság titkos receptjét mi sem tudjuk, de szívesen megmutatjuk, hogy nálunk mit lehet tanulni.

Várunk mindenkit:
- aki már tudja, mi szeretne lenni,
- aki még keresi az igazit,
- akinek még elképzelése sincs arról, hogy hova tovább.


Rövid videó képzéseinkről

Békéscsabai Szakképzési Centrum
Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Békéscsaba, Kazinczy utca 8.


További képek a galériában


Tiszta udvar, rendes Kós!

2017-10-27

2017. október 26-án környezettudatos napot rendeztünk, melynek keretén belül az iskolánkhoz tartozó udvarrészeket és útszakaszokat tisztítottuk meg kerítésen belül és kívül. Hagyományteremtő céllal a kilencedik évfolyamos tanulók osztályonként 1-1 nyírfát ültettek, ezzel is díszítve intézményünk zöld környezetét.

Az ezzel járó költségeket a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Sokoldalú Szakképzésért Alapítvány együttesen fedezte pályázati pénzekből.

Sok jó ember rövid idő alatt is nagy tettekre képes.

Kövesd jó példánkat - és iskolánkat a facebookon, illetve honlapunkon


További képek a galériában


Tantestületi kirándulás

2017-10-26

Mézgedre és a Fehér-kői hasadékhoz

2017. október 14-én felkerekedtünk, hogy meghódítsuk a természetet.
Utunk Nagyváradon keresztül vezetett. Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából felkerestük születési helyét, és megemlékeztünk életéről, munkásságáról.
Ezután megcéloztuk a természetet. A túra első részében a Belényestől 22-km-re található Mézgedi cseppkőbarlangot kerestük fel, majd a Rosiá-ban található Fehér-kői hasadék bejárása következett.
A nap fénypontja a Köröstárkányban elfogyasztott vacsora és az azt követő kötetlen beszélgetés volt.

További képek a galériában


Kolbászfesztiváli KÓS-toló

2017-10-20

Iskolánk hagyományteremtő célzattal 2 csapattal vett részt a 21. Csabai Kolbászfesztivál ifjúsági gyúróversenyén

Receptünk nem titkos.

Hozzávalók:
8 lelkes diák: Itáli Laura, Kraszkó Anett, Megyeri Bettina, Ribárszki Dzsenifer, Gut András, Hévízi László, Kapelláró Richárd, Sajben Márkó
jó hangulat
hús és fűszerek

Mindenkinek melegen ajánljuk!

Kóstoljatok bele ti is a képek segítségével!

Hamarosan egy rövid videóval is jelentkezünk. Addig jó KÓS-tolgatást!


További képek a galériában


Kós Károly nyomában határon innen és túl 2

2017-10-21

Az idén nyáron a BSZC Kós tagiskolájához felkérés érkezett Csíkszeredából, a Kós Károly Szakközépiskolából, hogy közösen vegyünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „KÜLHONI MAGYAR SZAKKÉPZÉS TÁMOGATÁSA – INTÉZMÉNYI PROGRAM” elnevezésű pályázaton. Sikeres pályázatunk eredményeként szeptemberben ács tanulókat és szakoktatójukat fogadhattuk két hétre.

Délelőttönként intézményünk tanműhelyében szakmai gyakorlaton vettek részt, a délutáni szabadidős tevékenységekről iskolánk gondoskodott. Sikerült változatos programot összeállítani vendégeink számára: honismereti-, történelmi-, kulturális- és sporttevékenységeket. A megvalósításban a tantestület tagjai aktívan vettek részt.

A program megvalósításában diákjaink is részt vettek: ajándékkészítéssel (végzős női szabók); kísérőként pedig a 12B osztályból a fotográfus tanulók és a végzős ács tanulók.

A kötelező szakmai gyakorlatot szakoktatóink és kísérőjük vezetésével töltötték el a vendégdiákok. Az ács tanulók feladata egy harangláb ácsolása volt, melyet közösen a mi diákjainkkal valósítottak meg. A kemény munka végeztével a faragásba is belekóstoltak. Ezeket a munkákat büszkén mutatták, és vitték haza ajándékba szeretteiknek.

Vendégeinktől fáradtan, de emlékekkel telve, a viszontlátásban bízva váltunk el.


Kós Károly nyomában határon innen és túl 1

2017-10-20

Az idén nyáron a BSZC Kós tagiskolájához felkérés érkezett Csíkszeredából, a Kós Károly Szakközépiskolából, hogy közösen vegyünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „KÜLHONI MAGYAR SZAKKÉPZÉS TÁMOGATÁSA – INTÉZMÉNYI PROGRAM” elnevezésű pályázaton. Sikeres pályázatunk eredményeként szeptemberben kőműves tanulókat és szakoktatójukat fogadhattuk két hétre.

Délelőttönként intézményünk tanműhelyében szakmai gyakorlaton vettek részt, a délutáni szabadidős tevékenységekről iskolánk gondoskodott. Sikerült változatos programot összeállítani vendégeink számára: honismereti-, történelmi-, kulturális- és sporttevékenységeket. A megvalósításban a tantestület tagjai aktívan vettek részt.

A program megvalósításában diákjaink is részt vettek: ajándékkészítéssel (végzős női szabók); kísérőként pedig a 12B osztályból a fotográfus tanulók és a végzős kőműves tanulók.

A kötelező szakmai gyakorlatot szakoktatóink és kísérőjük vezetésével töltötték el a vendégdiákok. A kőműves tanulók első héten egy boltívet készítettek el a tanműhely gyakorlati termében, második héten pedig a tanműhelyben a mi tanulóinkkal közösen egy kerítést építettek fel.

Vendégeinktől fáradtan, de emlékekkel telve, a viszontlátásban bízva váltunk el.


További képek a galériában


Bele-KÓS-toltunk a Garabonciásba!

2017-10-16

A hagyományteremtő tízpróba sportparádé versenyen iskolánkat a 2/10/2-es osztály képviselte. A csapatot Mihály István testnevelő tanár úr segítette. Diákpolgármester-jelölt híján versenyen kívül indultunk, a jövőre nézve biztató eredményt értünk el.


További képek a galériában


Iskolánk első nyílt napja

2017-10-12

2017. október 16. 09.00 óra.
Kazinczy utca 8.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szülőt és leendő diákot!


Gólyakóstoló

2017-10-11

2017. szeptember 29-én megtartottuk hagyományos gólyaavató rendezvényünket. Hat osztály 135 tanulója vett részt a iskolai felnőtté válás beavató szertartásán.10 feladatban, pontverseny formájában mérték össze tudásukat kilencedik osztályos tanulóink. A jó hangulatú rendezvény végén a győztes csapat (9/A) megnyerte a jogot a következő évi gólyanap megrendezésére.


További képek a galériában


Újra véradás a Kósban

2017-10-11

2017. október 17-én (kedden) 9-12-ig véradást szervezünk iskolánkban. Mindenkit szeretettel várunk, aki elmúlt 18 éves, egészséges, és adhat vért.

A véradáshoz szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya.

Véradás előtt mindenki feltétlenül étkezzen!


Kósos csapatok a Csabai Kolbászfesztiválon

2017-09-26

Az idei évben két csapattal is indul iskolánk a Csabai Kolbászfesztivál ifjúsági gyúróversenyén. A Kóstoló Lányok és a Kóstoló Fiúk 5-5 fővel (4 tanuló + 1 tanár) képviselik a diákságot.

A verseny 2017. október 19-én 10:00-kor kezdődik. Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

Az eredményhirdetésre 2017. október 19-én 16:00-kor kerül sor a Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátornál.

Az iskolák diákjai, pedagógusai kísérőként, szurkolóként csoportos belépőjegyet vásárolhatnak (minimum 10 fő) 50%-os kedvezménnyel, szeptember 30-ig. Október 1-től csak teljes árú jegy vásárlására van lehetőség.

Minden érdeklődőt szeretettel látunk, minden szurkolást örömmel veszünk.


Tanév kezdését megelőző időpontok

2017-08-21

Alakuló értekezlet - 2017. augusztus 22. 08:00

Javítóvizsgára felkészítés - 2017. augusztus 28. (hétfő)

Javítóvizsga - 2017. augusztus 29. (kedd)

Pótbeiratkozás és beiratkozás felnőttoktatásra - 2017. augusztus 30. (szerda)

Tanévnyitó - 2017. szeptember 1. 07:45. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben.


SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGIRE VALÓ FELKÉSZÍTÉS A KÓSBAN

2017-06-02FELVÉTELI

 


Békéscsabai SZC
Kós Károly Építő-, Fa-és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2017/18. tanév

SZEREZZEN SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGIT A KÓSBAN

Érettségire felkészítő, két éves képzés szakmai végzettség megszerzése után

  • Ingyenes
  • Két év alatt megszerezhető
  • Négy vizsgatárgyból kell mindössze érettségi vizsgát tenni. Kötelező vizsgatárgyak: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelv (szakértői vélemény alapján a kötelező vizsgatárgy helyett másik választható).
  • A kötelezően választható ötödik érettségi tantárgy vizsgája alól mentesülnek, mivel szakmai vizsgával rendelkeznek.
  • Nappali munkarend
  • Jár a diákigazolvány és a diákkedvezmény
  • Jár a családi pótlék
  • Felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező tanárok tanítanak
  • Jó légkör, közösség
  • Személyre szabott fejlesztés

Jelentkezési lap letölthető az iskola weboldalán: http://kos.bszc.hu/dokumentumok

JELENTKEZNI ÉS ÉRDEKLŐDNI LEHET AZ ISKOLA ELÉRHETŐSÉGEIN:

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 8.
Tel: 06-66/328-785
e-mail: kos@bszc.hu

Beiratkozási időpontok:

2017.06.22. 8-12 óráig
2017.06.23. 8-12 óráig
2017.06.26. 8-12 óráig
2017.08.23. 8-12 óráig

Előzetes időpont-egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is be lehet iratkozni a nyár folyamán.


Tervezett vizsgaidőpontok

2017-04-20

Tervezett vizsgaidőpontok: Letöltés

Figyelem, ezek az időpontok tájékoztató jellegűek, még változhatnak!


Külföldi gyakorlati lehetőség az Erasmus+ program keretein belül

2017-04-19


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785 Fax: +36 66 325-221