Márc.
24.
Kós Károly Kupa
A Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben
Márc.
28.
BSZC

Újra véradás a Kósban

2017-10-11

2017. október 17-én (kedden) 9-12-ig véradást szervezünk iskolánkban. Mindenkit szeretettel várunk, aki elmúlt 18 éves, egészséges, és adhat vért.

A véradáshoz szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya.

Véradás előtt mindenki feltétlenül étkezzen!


Kósos csapatok a Csabai Kolbászfesztiválon

2017-09-26

Az idei évben két csapattal is indul iskolánk a Csabai Kolbászfesztivál ifjúsági gyúróversenyén. A Kóstoló Lányok és a Kóstoló Fiúk 5-5 fővel (4 tanuló + 1 tanár) képviselik a diákságot.

A verseny 2017. október 19-én 10:00-kor kezdődik. Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

Az eredményhirdetésre 2017. október 19-én 16:00-kor kerül sor a Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátornál.

Az iskolák diákjai, pedagógusai kísérőként, szurkolóként csoportos belépőjegyet vásárolhatnak (minimum 10 fő) 50%-os kedvezménnyel, szeptember 30-ig. Október 1-től csak teljes árú jegy vásárlására van lehetőség.

Minden érdeklődőt szeretettel látunk, minden szurkolást örömmel veszünk.


Tanév kezdését megelőző időpontok

2017-08-21

Alakuló értekezlet - 2017. augusztus 22. 08:00

Javítóvizsgára felkészítés - 2017. augusztus 28. (hétfő)

Javítóvizsga - 2017. augusztus 29. (kedd)

Pótbeiratkozás és beiratkozás felnőttoktatásra - 2017. augusztus 30. (szerda)

Tanévnyitó - 2017. szeptember 1. 07:45. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben.


SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGIRE VALÓ FELKÉSZÍTÉS A KÓSBAN

2017-06-02FELVÉTELI

 


Békéscsabai SZC
Kós Károly Építő-, Fa-és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2017/18. tanév

SZEREZZEN SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGIT A KÓSBAN

Érettségire felkészítő, két éves képzés szakmai végzettség megszerzése után

 • Ingyenes
 • Két év alatt megszerezhető
 • Négy vizsgatárgyból kell mindössze érettségi vizsgát tenni. Kötelező vizsgatárgyak: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelv (szakértői vélemény alapján a kötelező vizsgatárgy helyett másik választható).
 • A kötelezően választható ötödik érettségi tantárgy vizsgája alól mentesülnek, mivel szakmai vizsgával rendelkeznek.
 • Nappali munkarend
 • Jár a diákigazolvány és a diákkedvezmény
 • Jár a családi pótlék
 • Felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező tanárok tanítanak
 • Jó légkör, közösség
 • Személyre szabott fejlesztés

Jelentkezési lap letölthető az iskola weboldalán: http://kos.bszc.hu/dokumentumok

JELENTKEZNI ÉS ÉRDEKLŐDNI LEHET AZ ISKOLA ELÉRHETŐSÉGEIN:

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 8.
Tel: 06-66/328-785
e-mail: kos@bszc.hu

Beiratkozási időpontok:

2017.06.22. 8-12 óráig
2017.06.23. 8-12 óráig
2017.06.26. 8-12 óráig
2017.08.23. 8-12 óráig

Előzetes időpont-egyeztetés alapján ettől eltérő időpontban is be lehet iratkozni a nyár folyamán.


Tervezett vizsgaidőpontok

2017-04-20

Tervezett vizsgaidőpontok: Letöltés

Figyelem, ezek az időpontok tájékoztató jellegűek, még változhatnak!


Külföldi gyakorlati lehetőség az Erasmus+ program keretein belül

2017-04-19


Taroltak a KÓS tanulói az országos ÁSZÉV versenyen!!!

2017-04-12

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén indultak leendő fotográfus tanulóink az optika ágazatban. Az országos döntőbe négy tanulónk jutott be és adhatott számot tudásáról: Baukó Boglárka, Bécsi Nelli, Für Henrik és Kalmár Anett. 

Az országos döntő megrendezésére Szolnokon került sor, 2017 április elején. Két napot töltöttek a versenyzők ebben a városban. Az első napon volt egy három órás írásbeli rész, amely a fotótörténeti és technikai tudásukra volt kíváncsi. Másnap reggel megtekinthették a kijavított írásbeli feladatsort. Ezt követően megkezdődött a verseny szóbeli része. A versenyzőknek saját fotókat, illetve munkanaplót kellett készíteniük, amit még az írásbeli vizsga napján le kellett adniuk. A képek egyéni bemutatására került sor, beszélniük kellett a képek készítéseinek körülményeiről, illetve a technikai dolgokról is. A verseny eredményére egészen csütörtökig kellett várniuk, amikor kiderült, hogy kik kerültek az első három helyezett közé, viszont a sorrendet csak pénteken, az eredményhirdetés napján tudták meg Szolnokon.

MINDHÁROM DOBOGÓS HELYEZÉST A MI TANULÓINK HOZTÁK EL!

 1. Für Henrik
 2. Baukó Boglárka
 3. Kalmár Anett

Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

A gyerekek értékes nyereményekkel és rengeteg tapasztalattal tértek haza, amely nagy segítséget nyújt nekik a szakmai érettségin, májusban.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáruknak, Rácz-Juhos Andreának!


A KÓS 20. alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát – Országos fodrász, kozmetikus tanuló- és felnőtt verseny

2017-04-12

A Békéscsabai SZC Kós tagiskolája immár huszadik alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát, ahol az ország minden területéről megmérettethetik magukat a fodrász és kozmetikus tanulók és felnőttek is, több versenyszámban.

20 évvel ezelőtt indult el iskolánk és az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. együttműködésével a kozmetikus- és fodrász tanulók versenye. Ötletgazdái Csicsely Judit mesterkozmetikus és Molnár Ferenc a cég ügyvezető igazgatója voltak. Az első években csak az iskola tanulói részére rendeztük meg a versenyt, de a későbbiek során igény mutatkozott arra, hogy tanulóink összemérjék tudásukat az ország más intézményeiben tanuló diákjaiéval is. Ezután kezdtük el szélesebb körben meghirdetni a versenyt, melyek helyszínei különbözőek voltak.

A 2000-es évek elején találtuk meg az ideális helyszínt, a város legimpozánsabb bevásárlóközpontjában. A kozmetikus versenyszámok közül a kisfantázia kategóriát Csicsely Judit emlékére hirdettük meg, melynek fődíja egy vándorkupa volt, melyet a Csicsely család szponzorált.

2005-től bővült a paletta, az „ifjú titán” versenyszámmal, melyet 5 évnél nem régebben végzett kozmetikusok számára hirdettünk meg.

Molnár Ferenc tulajdonos, ügyvezető igazgató úrral nagyon jó kapcsolatot ápolunk, ennek is köszönhető, hogy kiemelten támogatott iskolai együttműködési megállapodást kötöttünk. A kozmetikusok díjazását teljes egészében Ő szponzorálja, kupákkal, ajándékcsomagokkal, vásárlási utalványokkal.

Molnár Dánielné, Ilcsi néni 2013-ban eltávozott közülünk, nagy űrt hagyva maga után a kozmetikusok körében.  Az iránta érzett tiszteletből ettől az évtől a kisfantázia versenyt „Ilcsi néni emlékére” hirdetjük meg, fő díja a vándorkupa, melyet Molnár Ferenc ajánlott fel.

A fodrászatban hosszú évek óta támogatóink a HairCare Professional, az ORising, a Sanella ’97 Bt.

Az elmúlt 20 évben a versenyszámok zsűritagjai között sok országos és nemzetközi hírnevet szerzett szakember fordult meg.

Nagyon fontos számunkra a városi és megyei mesterek segítő munkája is a verseny során, hiszen ők képezik bázisát tanulóink gyakorlati oktatásának. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békéscsabai Ipartestület versenyünk helyi támogatói, akik szintén hosszú évek óta delegálnak a társadalmi zsűribe prominens személyiségeket.

Köszönjünk mindenkinek, aki részese volt az elmúlt húsz évnek!


További képek a galériában


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785