Jan.
25.
Az első félév vége
Osztályozó értekezlet
Jan.
25.
BSZC

A Kósban járt a Mikulás…

2016-12-06

„Suttog a fenyves, zöld erdő,
Télapó is már eljő.”

December 5-én iskolánkba látogatott a Mikulás. Az apróktól a legnagyobbakig mindenki szeretettel fogadta. Az iskola tanulói műsorral készültek, a dolgozók gyermekei saját kis produkcióikat adhatták elő. A jó gyerekek csomagot kaptak, rossz gyerekek pedig nincsenek.

Köszönjük, Mikulás, hogy meglátogattál minket! Jövőre is szeretettel várunk!


Szakmai nyílt nap

2016-12-02


Sikeresen vettek részt a KÓS tanulói a magyarországi és Kárpát-medencei diákok számára megrendezett X. jubileumi vers- és prózamondó versenyen

2016-12-01

A Szakiskolákért Kulturális Egyesület 2016. november 11-13-ig tartotta meg a X. Jubileumi Vers- és Prózamondó Versenyt, magyarországi és Kárpát-medencei diákok számára.

A verseny az 1956-os forradalom szellemében zajlott. A diákok egy kötelező és egy szabadon választott prózai, illetve verses alkotást adtak elő.

A nemes vetélkedésben iskolánkat Kalmár Anett 12/A-s és Tokár Gergő 12/2-s tanuló képviselte.

Anett hibátlan, érzékeny előadását a bírák helyezéssel nem jutalmazták.

TOKÁR GERGŐ azonban a közönség zajos elismerése mellett MÁSODIK HELYEZÉST ÉRT EL!

Ezzel a kiváló eredménnyel tetőzte be iskolai pályafutását, hiszen a tanév végén búcsúzik. Eddigi munkájáért köszönet és elismerés illeti!

Gratulálunk a tanulóknak, valamint felkészítő tanáruknak, Petri Miklósnak!
További szép sikereket kívánunk!


Sikeres véradás a Kósban

2016-10-27

Régi hagyományt elevenítettünk fel a héten iskolánkban. Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 2016. október 26-án véradást szerveztünk.

A régiek mellett 21 új véradó jelentkezett, így összesen majdnem 10 liter vért adtak.

Köszönjük minden önkéntesnek, hogy ilyen szépen képviselték iskolánkat ezen az eseményen!


Állatok világnapja rendezvénysorozatunk utolsó napja

2016-10-27

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
(Mahatma Gandhi)

Rendezvénysorozatunk utolsó napja is tartogatott izgalmakat. Először Sipka Marianna, az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója és a Körös Mentőcsoport kutyás személykeresője tartott képekkel és videókkal színesített előadást a kutyás keresők munkájáról. Hallhattunk beszámolót éles keresésekről. Megtudhattuk, mit kell tudnia egy kutyának és gazdájának, hogy bekerülhessenek egy ilyen csapatba. 
Ezután megnézhettük, mi jelent kikapcsolódást egy keresőkutya számára egy agility bemutató keretein belül. A keresőkutya mellett egy korábban versenyeken is induló kutya csatlakozott társához.

A nap zárásaként és a két hét megkoronázásaképpen a BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aláírta a Békéscsaba Városi Állatvédők Közhasznú Egyesülete aláírta a közösségi szolgálatról szóló együttműködési megállapodást, és átadtuk a menhely állatai számára gyűjtött adományokat.

Eredményes időszakot zártunk. Hasznos tapasztalatokkal, színes élményekkel lettünk gazdagabbak.
Köszönjük minden résztvevőnek és támogatónak az együttműködést!

„Akármilyen rövid a pillanat, mely része a mellettünk élő állatok életének, felélénkíti a miénket, és minden szempontból jobbá, tartalmasabbá teszi azt.”
John Muir


További képek a galériában


A Kósban tudjuk, mitől döglik a hal...

2016-10-27

Október 6-án újabb érdekes előadás várt ránk az iskolában. Pieler József hazánk élővizeinek - elsősorban a Körösök - élővilágáról tartott színvonalas és érdekes előadást.
Képeken keresztül ismerhettük meg milyen halak élnek folyóinkban. Betekintést kaphattunk a folyók jelenlegi állapotába. Szembesültünk a környezetszennyezés súlyos következményeivel. Megtudtuk, hogyan segítik elő a halállomány növekedését, illetve hogyan védik az őshonos halakat a betelepítettekkel szemben.
Az előadáson bemutatott képek és videók rávilágítottak, mennyire fontos, hogy mindannyian együttműködve, egymást támogatva tegyünk környezetünk védelméért. – „Vizeinknek jó gazdára van szüksége!”


Állattartással kapcsolatos előadások a Kósban

2016-10-27

Október 5-én a Csabai Állatvédők és Dr. Sprőber Zoltán állatorvos tartottak érdekes előadásokat iskolánk konferencia termében a felelős állattartásról és a menhely életéről.
Szembesültünk azzal, hogy Magyarországon sajnos sok a felelőtlen gazda, ezért túlzsúfoltak az állatmenhelyek. Felvilágosítást kaptunk a kutya-, illetve macskatartás néhány törvényi előírásáról, a kutyák chipezésének jelentőségéről, a kötelező és ajánlott oltásokról, betegségekről és ezek megelőzéséről, gyógyításáról. A hallgatóság választ kaphatott felmerülő kérdéseire. Tanácsokkal láttak el minket.

Köszönjük a színvonalas előadásokat!


Fegyverropogás és kutyaugatás a Kósban

2016-10-27

Október 4-én kutyás őrző-védő bemutatót nézhettük meg az iskola sportpályáján. Kovács Sándor, ifj. Kovács Sándor, Germán Sándor és Pocsai László és kutyáik az időjárás viszontagságai ellenére - végig esett az eső - elkápráztatták közönségüket.

Láthattunk engedelmességi feladatokat, a kutyák őrizték a csomagot, átugrálták a padokat, kerülgették a tanulókat, kiválasztották egy csoportból a gyanús embert, elfogták a fegyveres támadót, kiszagolták a tiltott anyagot.

Köszönjük a kutyáknak és gazdáiknak ezt az élménydús bemutatót. Külön köszönetet szeretnénk mondani Petka Imre és Szilágyi Attila ács vállalkozóknak a támogatásért.


További képek a galériában


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785 Fax: +36 66 325-221