Dec.
21.
Idegen nyelvi nap, karácsonyi ünnepség
Téli szünet előtti utolsó tanítási nap
Dec.
21.
BSZC

BEMUTATKOZIK SZATMÁRI KATA – TORNÁSZ, A KÓS 9.A OSZTÁLYOS KOZMETIKUS TANULÓJA

2018-06-12

2002. február 11-én születtem.  4 éves korom óta tornázom. Az Előrénél kezdtem, ahol Botta Tibornál, Varga Adriennél és Hajtman Erikánál tanultam. 4 éve vagyok a Szabad Torna SE versenyzője, ahol egy 6 fős csapatunk van.

Eddig az MLTSZ (Magyar Látványtánc Sportszövetség) keretein belül versenyeztünk, ahol  kétszer oszágos bajnokok lettünk.

Az idén az IDO (International Dance Organization) versenyein vettünk részt.

Eredményeim:

  • 2018. március 16. Debrecen: Színpadi és páros táncok versenye, junior show csoport kategóriában 2. helyezés
  • 2018. április 15. Esztergom: Színpadi és páros táncok országos bajnoksága 2. helyezés
  • 2018 április 29. Békéscsaba: Színpadi táncok pontszerző versenye 2. helyezés


OSZKTV SIKEREK A KÓSBAN

2018-06-06

Iskolánk részt vett a Suliszerviz által szervezett Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen. Országosan humán tantárgycsoportban 1079 fő, reál tantárgycsoportban 1435 fő vett részt.

A második fordulót Szegeden rendezték meg a Dél Alföldi Régió részvételével.

A humán tantárgycsoportban a régióban 252 fő versenyzett . Iskolánkat Uhrin Fanni, a 2/10/4-es osztály tanulója képviselte, aki a régióban 5., országosan 25 .helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Tóth Lászlóné (történelem tantárgyból) és Petri Miklós (magyar nyelv és irodalom tantárgyból).

A reál tantárgycsoportban a régióban176 fő vett részt a versenyen. Iskolánkat Szabó-Nagy Vince Zente, az 1/9/2-es osztály tanulója képviselte, aki a régióban 11., országosan 35. helyezést ért el.

Felkészítő tanárai: Nyiriné Almási Margit (matematika tantárgyból) és Zsibrita Dániel (informatika tantárgyból).

Gratulálunk a Versenyzőknek és a Felkészítő Tanároknak!


Ideiglenes felvételi rangsor 2018/2019. tanév

2018-03-13

A rangsorolás a tanulmányi átlag alapján történt. Kérem, vegyék figyelembe, hogy ez nem a végleges felvételi jegyzék. Olyan személy is bekerülhet az intézménybe, aki a rangsorban hátrébb kapott helyet, mert az előtte állók más tagozatkódokra, illetve más iskolába is jelentkezhettek.

A végleges felvételről írásban, postai úton 2018. április 27-ig tájékoztatjuk a jelentkezőket.

SZAKGIMNÁZIUM (4+1 év)
0501 Ügyviteli ágazat - Irodai titkár
0502 Szépészet ágazat - Fodrász
0503 Szépészat ágazat - Kozmetikus
0504 Faipar ágazat - Faipari technikus
0505 Optika ágazat - Fotográfus és fotótermék-kereskedő
0506 Pedagógia ágazat - Pedagógiai- és családsegítő munkatárs
0507 Könnyűipar ágazat - Ruhaipari technikus
SZAKKÖZÉPISKOLA (3+2 év érettségi)
0511. Ács (várhatóan ösztöndíjjal támogatott)
0512. Tetőfedő
0513. Festő, Mázoló, Tapétázó
0514. Kőműves
0515. Burkoló
0516. Szárazépítő
0517. Asztalos (várhatóan ösztöndíjjal támogatott)
0519. Női szabó (várhatóan ösztöndíjjal támogatott)
0521. Fehérnemű-készítő és kötöttáru összeállító
0522. Bőrdíszműves
0523. Járműfényező (várhatóan ösztöndíjjal támogatott)
0524. Útépítő

SZINTVIZSGÁK A KÓSBAN

2018-05-15

Sikeresen zajlottak a szintvizsgák iskolánkban. A női szabó, az asztalos, az ács, a járműfényező, a kőműves, a burkoló és a festő, mázoló, tapétázó tanulóink adhattak számot tudásukról, ügyességükről. A képeken a női szabók, az asztalosok és az ácsok vizsgáiba nyerhetünk betekintést.

Gratulálunk a sikeres vizsgákhoz Tanulóinknak és Felkészítő Tanáraiknak!

Aki kedvet kapott szakmáinkhoz, 2018. május 18-ig jelentkezhet még szakgimnáziumi - irodai titkár, faipari technikus, fotográfus és fotótermék kereskedő, pedagógiai és családsegítő munkatárs, illetve szakközépiskolai - ács, burkoló, festő, mázoló, tapétázó, kőműves és női szabó képzéseinkre.

A jelentkezési lap innen letölthető: Jelentkezési lap


BALLAG MÁR A VÉN KÓSOS...

2018-05-11

2018. május 4-én elballagtak iskolánk végzős tanulói. A hagyományokhoz híven először az osztályfőnöktől és a tantermektől, majd az udvaron a teljes iskolától vettek búcsút a ballagók. A legszorgalmasabb, legügyesebb tanulók jutalomban részesültek.

A szakgimnáziumi osztályok május 7-én megkezdték az érettségi vizsgát, a szakközépiskolások május 17-től adhatnak számot tudásukról.

A vizsgákhoz Mindenkinek sok sikert kívánunk!


További képek a galériában


Múzeum másképp-rendhagyó látogatás a Nagy Imre Emlékházban c. program beszámolója

2018-05-02

Iskolánk részt vett a Múzeum másképp-rendhagyó látogatás a Nagy Imre Emlékházban elnevezésű programba a Nagy Imre Társaság Alapítványának jóvoltából. A teszteket a Nagy Imre Emlékház munkatársai értékelték, és kijelölték azokat a tanulókat, akik a legügyesebben válaszoltak. Iskolánkból Petrovszki Nóra 10/A, Ürmösi Gréta 11/A és Tölcsér Rajmund 1/9/3 osztályos diákok voltak a legjobbak.  A jutalmuk egy budapesti látogatás a Nagy Imre Emlékházban, miközben egy rendkívüli történelem óra keretében megismerkedhettek Nagy Imre mártír miniszterelnök életútjával és az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeivel.

Összesen 42 diák és 4 kísérő tanár nyert lehetőséget az április 25-i múzeumlátogatásra.

Április 25-én reggel 7 órakor indult a busz Békéscsabáról a Nagy Imre Emlékházhoz, ahol a múzeum munkatársai és Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája köszöntöttek minket. Ezután elkezdődött a közel két órás rendhagyó történelem óra, melynek során a diákok autentikus környezetben, interaktív foglalkozás keretében megismerhették Nagy Imre életútját és az 1956-os forradalom eseményeit. A korabeli filmhíradók, fényképek, plakátok, hangfelvételek érdekessé, színessé tették a múzeumlátogatást és a korszakról tanultakat még jobban elmélyítették. A foglalkozást egy kérdéssor kitöltése zárta, majd ebéddel vendégeltek meg minket.

Utunk a budai várba vezetett, ahol egy nagy sétát tettünk. Megtekintettük a Budavári Palotát, Sándor Palotát, Mátyás-templomot és a Halászbástyát, és az érdeklődők egy I. világháborúval kapcsolatos kiállítást is meglátogathattak a Várkert Bazárnál. Nagyon jól éreztük magunkat, majd a két órás szabadprogram után kissé elfáradva, de tele élményekkel indultunk haza Békéscsabára.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Nagy Sándor tanár úrnak, a békéscsabai Nagy Imre Társaság elnökének, hogy a programra történő jelentkezésünket támogatta, illetve a Nagy Imre Emlékház munkatársainak a program színvonalas lebonyolításáért és a szívélyes vendéglátásért.

Köszönettel: Tóth Lászlóné kísérőtanár
Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 


A KÓS tanulói az országos ÁSZÉV versenyen!!!

2018-04-25

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén indultak leendő fotográfus tanulóink optika ágazatban. Az országos döntőbe öt tanulónk jutott be, és adhatott számot tudásáról: Gyaraki Bálint, Kraszkó Anett, Ribárszki Dzsenifer, Szatmári Norbert és Szigeti Noel.

Az országos döntő megrendezésére Szolnokon került sor, 2018. április 9-10-én. Két napot töltöttek a versenyzők ebben a városban. A megérkezés napján az írásbeli feladatsorral kezdődött a verseny, fotótörténeti és technikai tudásukra volt kíváncsi. Ezt követően estig szabad program keretén belül fagyiztak, sétáltak Szolnok belvárosában és a Tisza-parton. Másnap reggel megtekinthették a kijavított írásbeli feladatsort, és ezt követően megkezdődött a verseny szóbeli része. A versenyzőknek a saját fotóikat, illetve a hozzá tartozó munkanaplót kellett bemutatniuk. Beszélniük kellett a képek készítésének körülményeiről, illetve a technikai megoldásokról is.

A verseny eredményére egészen csütörtökig kellett várni.  Ekkor csak annyi derült ki, hogy ki jutott be az első háromba. Boldogok voltunk, hogy egy Kósos tanuló a dobogón szerepelhetett.

2. helyezett: Szatmári Norbert

5. helyezett: Ribárszki Dzsenifer

Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Gratulálunk a Tanulóknak és Felkészítő Tanáruknak, Rácz-Juhos Andreának!


DIGITÁLIS TÉMAHÉT A KÓSBAN

2018-04-19

Iskolánkban a digitális témahetet összekapcsoltuk a költészet napjával és a Mátyás király emlékévvel. Az esemény középpontjában Lackfi János A fekete router című verse állt. Ehhez kapcsolódóan kellett különböző feladatokat, illetve osztályonként egy totót megoldani.

A legeredményesebb osztályok a 4/12 és a 2/10/2 lettek. Török Dániel 3/11/3 osztályos tanuló pedig Lackfi Jánosról szóló prezentációjáért részesült jutalomban.

Külön megtiszteltetés számunkra, hogy rendezvényünket maga Lackfi János is támogatta, versének dedikált példányaival, amit ezúton is köszönünk neki.


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785 Fax: +36 66 325-221