Jan.
25.
Az első félév vége
Osztályozó értekezlet
Jan.
25.
BSZC

VERS- ÉS PRÓZAÍRÓ PÁLYÁZAT

2018-02-28

„Tavasz van! Vízzel csobogó...”

A Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vers- és prózaíró pályázatot hirdet alkotó kedvű diákjai számára.

Pályázni lehet tavasz és szerelem témakörben íródott verssel vagy rövidebb prózai alkotással.

Jelige használata kötelező!

A pályázat beadási határideje: 2018. április 9.

Beadás módja: a könyvtárban található ládába kérjük bedobni a pályázatokat, illetve egy zárt borítékban a jeligéhez tartozó adatokat (név, osztály).

A jeligét kérjük feltüntetni a pályázaton és a kísérő borítékon is!

A pályázathoz borítékot Schriffert Tamás tanár úr tud adni a könyvtárban.


Lélekmozgató felajánlás

2018-02-27

Iskolánk 4/12 osztályos tanulója, Turai Róbert a Magyar Parasport Napja alkalmából megrendezett tematikus hétre készített munkáját ajánlotta fel egy a parasporttal foglalkozó szervezetnek. Erről szól az alábbi cikk, mely a Lélekmozgató iskolai program - Magyar Parasport Napja facebook oldalán jelent meg:

"Az alábbi fa faragást a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egyik tanulója készítette, melyet felajánlott egy helyi szervezetnek.
Azt hiszem, a Magyar Paralimpiai Bizottság és FODISZ minden kollégája nevében írhatom, hogy az ilyen üzeneteknek köszönhetően nagyon sok megható és lélekemelő pillanatban van/volt részünk! 
Fantasztikusak vagytok kedves Intézményvezetők, Pedagógusok. 
Minden túlzás nélkül, szívünk Magyarország méretűre nőtt az elmúlt napokban MIATTATOK!!!!! 
Köszönjük szépen Nektek, és várunk Titeket jövőre is!
"


A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN - EREDMÉNYHIRDETÉS

2018-02-26

A Magyar Parasport Napjával kapcsolatos témahetünk programjai az eredményhirdetéssel zárultak.

A Magyar Parasport Napján a "paraállomásokat" minden osztály sikeresen teljesítette.

Díjaztuk az előzetes vetélkedő legaktívabb osztályait. Oklevelet kaptak: 
a 9.B, az 1/9/2, a 11.A és a 9.A osztályok.

A legeredményesebb tanulók:
Turai Róbert és Kutnyik Milán asztalos tanulók kézműves munkájukért,
Knyihár Dávid az asztalitenisz bajnokságon elért eredményéért,
Gyaraki Bálint az egész hét megörökítéséért.

Reméljük, mindenki jól érezte magát, és hasznos ismeretekkel gazdagodott!
Köszönjük az aktív részvételt!


További képek a galériában


BESZÁMOLÓ AZ ÁCS SZAKMAI NAPRÓL

2018-02-23

2018. február 22-én csütörtökön ellátogattunk Budapest 18. kerületébe, a Zádori út 9. szám alá, a PERI magyarországi székhelyére, a 10. és a 11. évfolyamos ács csoporttal. Az indulás 5:30-kor volt a Vasútállomástól. Az út 4 óra volt oda. Mikor odaértünk, nagyon kedvesen fogadtak minket.

Az üzemlátogatás kezdetekor egy részletes prezentációval mutatták be, hogy mivel foglalkozik a PERI cég. Három zsaluzat megépítéséről néztünk oktató videót. A sok tanulás után jöhetett az ebéd. Sok szendvicset készítettek nekünk és sok üdítőt kaptunk. Ebéd után körbejártuk az üzemet. Megmutatták a zsaluzatokat élőben összeszerelve. Mi is kipróbálhattuk az összeszerelésüket néhánynak. Ezután megnéztük, hogyan szerelik elő a zsalukat, és hogyan tartják karban. Kaptunk egy kis csomagot amiben voltak prospektusok, colostok és toll. 14 órakor elindultunk Csabára.

Nagyon sokat tanultunk, és jól éreztük magunkat. Reméljük, hogy jövőre is lesz ilyen bemutató.

Készítette: Pető Péter, Nagy Gergő, Tóth Sándor, 2/10/2 osztályos ács tanulók.


A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN - 4.NAP - A MAGYAR PARASPORT NAPJA

2018-02-23

Ma ott folytattuk a magyar parasport hetét, ahol tegnap abbahagytuk. Ismét ellátogatott hozzánk Gulykás János, de ezúttal vele jött Vizsnyai Dávid is. A speciális olimpiai érmesei részt vettek a magyar parasport napja alkalmából rendezett iskolai asztalitenisz bajnokságunkon is. Nem született meglepetés: A döntőben Vizsnyai Dávid szoros küzdelemben legyőzte Knyihár Dávid 3/11/2-es asztalos tanulót.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A nap második felében különböző "paraállomásokat" kereshettek fel iskolánk tanulói:

- Videózás
- Rendhagyó gyógytestnevelés
- Akadálypálya
- Mozgás másként
- Ismerj fel!
- Amikor a szoft nem ver...
- Sző, fon, nem takács
- Röplabda

Természetesen az egyes állomások igazodtak a magyar parasport napjához.


További képek a galériában


A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN - 3.NAP

2018-02-21

A mai nap középpontjában az asztalitenisz és a speciális olimpia állt."Megjártuk az olimpiát" címmel Vizsnyai Dávid és Gulykás János előadását hirdettük meg. Előre nem látható események miatt Dávid sajnos nem tudott eljönni iskolánkba, ezért Gulykás János egyedül mesélt nekünk az európa- és világversenyeken szerzett élményeiről. Még a Los Angeles-i Speciális Olimpián szerzett bronzérmét is elhozta, és tanulóink kezébe adta. Sőt érmei, fényképei, sportereklyéi egy kiállítás erejéig iskolánkban maradtak.

Az asztalitenisz az iskola legjobbjai ellen sem maradt el. Egyéniben és párosban is kipróbálhatták magukat iskolánk tanulói.

Azért annak sem okozunk csalódást, aki a párosra együtt kíváncsi, hiszen holnap mindketten eljönnek iskolánkba, és Vizsnyai Dávidot is megismerhetjük, illetve játszhatnak vele a diákok.


További képek a galériában


A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN - 2.NAP

2018-02-20

A keddi nap két előadást tartogatott számunkra.

Először "Parasportolók” a BSZC-ben címmel Mihály Réka (futó) és Zsilinszki Orsolya (úszó) hallássérült sportolók tartottak előadást iskolánk tanulóinak és dolgozóinak. A két lány jeltolmács segítségével beszélt a siketsport világáról, bemutatták saját sportolói eredményeiket, válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Utána "Szabadon a természetben..." címmel Benkő Gabriella Emese mozgásszervi betegséggel rendelkező bronzjelvényes gyalogos és kerékpáros túravezető próbálta felkelteni hallgatóságában a természet szeretete iránti vágyat. Mesélt saját nehézségeiről, motivációjáról, sikereiről.

Ma is sok új ismerettel lettünk gazdagabbak. Köszönjük előadóinknak!


További képek a galériában


A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN - 1.NAP

2018-02-19

A magyar parasport napjával kapcsolatos témahetünk programjait Mucsi Balázs a Békéscsaba Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg.

Az első előadást Éber Klára és Eleméry Szilvia tanárnők tartották. Megható történeteken, saját tapasztalataikon és egy kisfilmen keresztül hozták közelebb a fogyatékkal élők sorsát iskolánk tanulóihoz és dolgozóihoz. Aki lemaradt volna a filmről, illetve szeretné újra megnézni, az alábbi linkre kattintva megtalálhatja:
https://youtu.be/lFYjmEzyte8

Utána a SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) Békés Megyei Szervezete által tartott drámapedagógiai foglalkozások következtek 4 csoportban. A Komáromi Anett színművésznő által felkészített kis csoport mindennapi élethelyzetekbe nyújtott betekintést. A tanulók különböző, a hallássérültekkel kapcsolatos kérdéseikre is válaszokat kaphattak.

Köszönjük a színvonalas előadásokat!


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785 Fax: +36 66 325-221