Jan.
25.
Az első félév vége
Osztályozó értekezlet
Jan.
25.
BSZC

Kós Károly nyomában határon innen és túl 2

2017-10-21

Az idén nyáron a BSZC Kós tagiskolájához felkérés érkezett Csíkszeredából, a Kós Károly Szakközépiskolából, hogy közösen vegyünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „KÜLHONI MAGYAR SZAKKÉPZÉS TÁMOGATÁSA – INTÉZMÉNYI PROGRAM” elnevezésű pályázaton. Sikeres pályázatunk eredményeként szeptemberben ács tanulókat és szakoktatójukat fogadhattuk két hétre.

Délelőttönként intézményünk tanműhelyében szakmai gyakorlaton vettek részt, a délutáni szabadidős tevékenységekről iskolánk gondoskodott. Sikerült változatos programot összeállítani vendégeink számára: honismereti-, történelmi-, kulturális- és sporttevékenységeket. A megvalósításban a tantestület tagjai aktívan vettek részt.

A program megvalósításában diákjaink is részt vettek: ajándékkészítéssel (végzős női szabók); kísérőként pedig a 12B osztályból a fotográfus tanulók és a végzős ács tanulók.

A kötelező szakmai gyakorlatot szakoktatóink és kísérőjük vezetésével töltötték el a vendégdiákok. Az ács tanulók feladata egy harangláb ácsolása volt, melyet közösen a mi diákjainkkal valósítottak meg. A kemény munka végeztével a faragásba is belekóstoltak. Ezeket a munkákat büszkén mutatták, és vitték haza ajándékba szeretteiknek.

Vendégeinktől fáradtan, de emlékekkel telve, a viszontlátásban bízva váltunk el.


Kós Károly nyomában határon innen és túl 1

2017-10-20

Az idén nyáron a BSZC Kós tagiskolájához felkérés érkezett Csíkszeredából, a Kós Károly Szakközépiskolából, hogy közösen vegyünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „KÜLHONI MAGYAR SZAKKÉPZÉS TÁMOGATÁSA – INTÉZMÉNYI PROGRAM” elnevezésű pályázaton. Sikeres pályázatunk eredményeként szeptemberben kőműves tanulókat és szakoktatójukat fogadhattuk két hétre.

Délelőttönként intézményünk tanműhelyében szakmai gyakorlaton vettek részt, a délutáni szabadidős tevékenységekről iskolánk gondoskodott. Sikerült változatos programot összeállítani vendégeink számára: honismereti-, történelmi-, kulturális- és sporttevékenységeket. A megvalósításban a tantestület tagjai aktívan vettek részt.

A program megvalósításában diákjaink is részt vettek: ajándékkészítéssel (végzős női szabók); kísérőként pedig a 12B osztályból a fotográfus tanulók és a végzős kőműves tanulók.

A kötelező szakmai gyakorlatot szakoktatóink és kísérőjük vezetésével töltötték el a vendégdiákok. A kőműves tanulók első héten egy boltívet készítettek el a tanműhely gyakorlati termében, második héten pedig a tanműhelyben a mi tanulóinkkal közösen egy kerítést építettek fel.

Vendégeinktől fáradtan, de emlékekkel telve, a viszontlátásban bízva váltunk el.


További képek a galériában


Bele-KÓS-toltunk a Garabonciásba!

2017-10-16

A hagyományteremtő tízpróba sportparádé versenyen iskolánkat a 2/10/2-es osztály képviselte. A csapatot Mihály István testnevelő tanár úr segítette. Diákpolgármester-jelölt híján versenyen kívül indultunk, a jövőre nézve biztató eredményt értünk el.


További képek a galériában


Iskolánk első nyílt napja

2017-10-12

2017. október 16. 09.00 óra.
Kazinczy utca 8.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szülőt és leendő diákot!


Gólyakóstoló

2017-10-11

2017. szeptember 29-én megtartottuk hagyományos gólyaavató rendezvényünket. Hat osztály 135 tanulója vett részt a iskolai felnőtté válás beavató szertartásán.10 feladatban, pontverseny formájában mérték össze tudásukat kilencedik osztályos tanulóink. A jó hangulatú rendezvény végén a győztes csapat (9/A) megnyerte a jogot a következő évi gólyanap megrendezésére.


További képek a galériában


Újra véradás a Kósban

2017-10-11

2017. október 17-én (kedden) 9-12-ig véradást szervezünk iskolánkban. Mindenkit szeretettel várunk, aki elmúlt 18 éves, egészséges, és adhat vért.

A véradáshoz szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ kártya.

Véradás előtt mindenki feltétlenül étkezzen!


Kósos csapatok a Csabai Kolbászfesztiválon

2017-09-26

Az idei évben két csapattal is indul iskolánk a Csabai Kolbászfesztivál ifjúsági gyúróversenyén. A Kóstoló Lányok és a Kóstoló Fiúk 5-5 fővel (4 tanuló + 1 tanár) képviselik a diákságot.

A verseny 2017. október 19-én 10:00-kor kezdődik. Az induló csapatok feladata, hogy 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek.

Az eredményhirdetésre 2017. október 19-én 16:00-kor kerül sor a Városi Sportcsarnok mellett felállított Munkácsy Mihály Sátornál.

Az iskolák diákjai, pedagógusai kísérőként, szurkolóként csoportos belépőjegyet vásárolhatnak (minimum 10 fő) 50%-os kedvezménnyel, szeptember 30-ig. Október 1-től csak teljes árú jegy vásárlására van lehetőség.

Minden érdeklődőt szeretettel látunk, minden szurkolást örömmel veszünk.


Tanév kezdését megelőző időpontok

2017-08-21

Alakuló értekezlet - 2017. augusztus 22. 08:00

Javítóvizsgára felkészítés - 2017. augusztus 28. (hétfő)

Javítóvizsga - 2017. augusztus 29. (kedd)

Pótbeiratkozás és beiratkozás felnőttoktatásra - 2017. augusztus 30. (szerda)

Tanévnyitó - 2017. szeptember 1. 07:45. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben.


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785 Fax: +36 66 325-221