Hírek 2019. április

NÉPTÁNC A KÓSBAN A TABÁN NÉPTÁNCEGYÜTTESSEL

2019, ÁPRILIS 17

Iskolánkban a DÖK nap keretében került megrendezésre a TABÁN NÉPTÁNCEGYÜTTES közreműködésével néptánc bemutató és táncház.  Nagyon jó hangulatban telt a program, diákok és tanárok egyaránt ropták a táncot. Nagyon köszönjük a Tabán Néptáncegyüttesnek a színvonalas műsort!
BRONZÉRMES A KÓS NŐI RÖPLABDA CSAPATA

2019, ÁPRILIS 12

A 2018/19-es tanévben, a városi női röplabda bajnokságon III. helyezett lett iskolánk női röplabda csapata. Kilenc csapat indult a bajnokságban. A csoportmérkőzéseken nagyszerűen teljesítettek lányaink, öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel jutottak tovább. Az elődöntőben hajszál híján, de sajnos vereséget szenvedtek (27-25, 26-24). :( A bronzmérkőzésen fölényes győzelmet aratott a csapat (25-22, 25-11), így mosolyogva vehették át a lányok a bronzérmet. :) Csapatunk minden tagja jól teljesített, kifejezetten annak tükrében, hogy nálunk csak egy végzős tanuló játszott, így jövőre az egész társaság együtt próbálhat meg ismét az élre törni.
„VERS AZ, AMIT MONDANI KELL” – SZAVALÓVERSENY A KÓSBAN

2019, ÁPRILIS 11

Kányádi Sándor gondolataival kezdődött iskolánk költészet napi szavalóversenye április 9-én. A bevezető idézet után 11 tanulónk vett részt a meghirdetett versenyen. Szép számmal akadtak olyan érdeklődők is, akik végignézték a produkciókat, szurkoltak a versmondóknak. Petőfi, Ady, József Attila sorai szólaltak meg ezután, de elhangzottak Karinthy, Weöres Sándor művei is.  Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta.
NÉGY KÓSOS TANULÓ AZ OSZKTV DÖNTŐJÉBEN

2019, ÁPRILIS 10

Remekül szerepeltek tanulóink az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny szegedi középdöntőjében. Mindkét kategóriában vannak továbbjutóink a veszprémi döntőbe.
XXI. KÓS KÁROLY KUPA – FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS VERSENY

2019, ÁPRILIS 10

A Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája március 24-én vasárnap 21. alkalommal rendezte meg országos fodrász- és kozmetikus tanulóversenyét, a KÓS KÁROLY KUPÁT. A tanulók 3 kozmetikus és 3 fodrász versenyszámban mérték össze tudásukat. A 90 induló munkáját nem volt könnyű értékelnie a fodrászmesterekből és kozmetikusmesterekből álló szakembereknek. A versenyzők nagyon színvonalas munkákkal készültek. A versenyzők a támogatók jóvoltából nagyon értékes ajándékokkal és egy jó hangulatú versennyel lettek gazdagabbak.