Hírek

A legmodernebb hajpótlási módszerrel is megismerkedhettek a fodrásztanulók

2018-11-29

A legújabb festési- és hajápolási technikákat mutatták be a leendő fodrászoknak a Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában. A jövő frizurakészítői a hajpótlás legmodernebb eszközeivel is megismerkedhettek a szakmai rendezvényen.


Fotó: Fazekas Róbert

A leendő fodrászok a bemutatón saját hajukon keresztül is megtapasztalhatták, hogyan lehet kevés vegyszer használatával hajszínt változtatni úgy, hogy az ne roncsolja a hajat. Gyuránki Noémi, az iskola tanulója a 7.TV kérdésére elmondta: egyrészt felkérték, hogy a szakmai bemutatón modell legyen, másrészt a jövő fodrászaként szeretne tanulni azoktól, akik nála sokkal jártasabbak a szakmában.

A jövő fodrászai a legmodernebb hajpótlási technikával is megismerkedhettek. Hosszú Orsolya, a Magyar Trichológusok Egyesületének alapító elnöke kifejtette: a bionikus hajprotézis az egész világon új hajpótlási technika. Mint mondta, ez egy olyan orvosi segédeszköz, amely megkülönbözteti a többi hajpótlástól. Azért bionikus, mert egyedileg készül mindenki fejére: szálanként,valódi emberi hajból húzzák bele az alapba a hajszálakat, és csak arra a területre készítik el, ahol hajhiány van. Alkalmas a sérülések, sugárkezelések, különböző betegségek következtében kialakult hajhiány pótlására, de akár arra is jó, akinek eleve ritka haja van és dúsabb hajkoronát szeretne. A bionikus hajprotézis teljesen megegyezik a fejbőr színével, hipoallergén és a páciens tejes életet élhet vele. A hajgyógyász szakember hozzátette: a fodrászoknak azért is fontos a hajpótlással kapcsolatban képezniük magukat, mert sokszor ők fedezik fel a hajhiány vagy gyengülés első jeleit és tudniuk kell a megfelelő szakemberhez irányítani vendégeiket.

Forrás: behir.hu