Hírek

ÉRETTSÉGI VIZSGÁZÓKNAK ELJÁRÁSREND

2020-04-29

Kedves Vizsgázók!

A 2020. május-júniusi érettségi vizsgák során szigorú egészségügyi előírások szerint kell lebonyolítani a vizsgákat, ezért a vizsgázók számára a következő előírások betartása KÖTELEZŐ:

  • A vizsgázók kizárólag a számukra kijelölt vizsganapokon, egyesével jöhetnek be a vizsga helyszínét biztosító iskolába, leghamarabb a vizsga kezdete előtt 1,5 órával, illetve legkésőbb 30 perccel.  
  • A vizsga helyszínén a Kormányhivatal biztosít minden vizsganapon eldobható maszkot és eldobható gumikesztyűt a vizsgázók számára, amelyet a vizsgázók az épületbe belépéskor kaphatnak meg, ha igénylik. De a vizsgázók hozhatnak magukkal saját védőfelszerelést és azt is használhatják. Nyomatékosan kérjük a vizsgázókat a maszk és a gumikesztyű használatára,  minden vizsganapon. 
  • A vizsgázóknak az épületbe belépés és a védőfelszerelések átvétele után azonnal be kell menniük abba a vizsgaterembe, ahova be vannak osztva és ott helyet kell foglalni az előre kijelölt padnál, ahol a nevüket látják. A beosztást mindenki megkapja a vizsgabehívóval együtt, de ki lesz függesztve az iskola aulájában is.
  • Amennyiben egyszerre több vizsgázó érkezik a vizsga helyszínére, az épületbe érkezési sorrendben lehet bemenni, megtartva a legalább 1,5 m távolságot. Az épület előtti várakozás esetében is be kell tartani a legalább 1,5 m távolságot. 
  • A vizsgateremet elhagyni a vizsga előtt, alatt és a végén kizárólag a felügyelőtanár engedélyével, egyesével lehet. 
  • Étkezni, inni kizárólag a vizsgázó számára kijelölt padnál lehet. 
  • A vizsgázó a vizsga befejezése után azonnal köteles elhagyni a vizsga termet, az intézmény terület. Nyomatékosan kérjük a vizsgázókat, hogy a vizsga befejezése után az iskola környékét is hagyják el, kerüljék a csoportosulást és mielőbb menjenek haza vagy a kollégiumba. 
  • Az iskola területén a vizsga előtt, alatt és után, a felügyelőtanárok, az intézményi dolgozók utasításai szerint köteles eljárni minden vizsgázó.