Hírek

KÓSOS SIKER A XXII. HAJNAL IMRE MATEMATIKA TESZTVERSENYEN

2018-04-17

A BJMT Békés Megyei Tagozata Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium ebben az évben is megszervezte a XXII. Hajnal Imre Matematika Tesztversenyt 2018. március 24-én. A versenyen Szegedi Tudományegyetemről Dr. Németh József egyetemi docens volt a zsűri elnöke.

Iskolánkat négy tanuló, Kovács Anikó és Monostori Dea Mária 11.B osztályos, ( felkészítő: Benkőné Andó Hajnalka) Petrovszki Nóra 10.A osztályos (felkészítő: Kelemen Zoltánné) és Szabó-Nagy Vince Zente 1/9/2 osztályos kőműves tanuló(felkészítő: Nyiriné Almási Margit) képviselte.

A tanulók méltóképpen képviselték iskolánkat. A legszebb eredményt, a harmadik kategóriában, ahol három évfolyam tanulói versenyeztek Szabó-Nagy Vince Zente érte el. 5. helyezésére nagyon büszkék vagyunk.

Egy eredményes és szép napot töltöttünk Gyulán, amelyről Szabó-Nagy Vince Zente így számolt be:

„Hajnal Imre matematika versenyen vettem rész. Meglepetésemre jöttek tanulók határainkon túlról is. A versenyen elég nagy létszámban vettünk részt különböző kategóriákban. A feladatok első ránézésre igen nehéznek tűntek, de utána jobban megvizsgálva sikerült megoldani őket. Ezután már csak az eredményhirdetés volt hátra. Eléggé izgultam, mert nem voltam benne biztos, hogy helyezést fogok elérni. Nagyon meglepődtem, amikor kimondták a nevem, de egyben nagyon örültem is neki.”

Gratulálunk mind a négy tanulónak és tanáraiknak!

További eredményes munkát és sikereket kívánunk nekik!