Hírek

"LÉLEKMOZGATÁS" A KÓSBAN

2018-04-09

Iskolánk csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által életre hívott Lélekmozgató programhoz. A Magyar Parasport Hete alatt osztályok közötti vetélkedőket, érzékenyítő órákat, előadásokat, parasportnapot rendeztünk tanulóinknak és dolgozóinknak.

Ennek keretében az egyik feladatra (Fantázia - "művészeti alkotás" készítése parasport témában) álmodta és valósította meg művét Turai Róbert 4/12 osztályos tanuló. Az iskolai rendezvények hatására alkotását felajánlott a Magyar Paralimpiai Bizottság számára, akik örömmel fogadták a felajánlást.

Az ünnepélyes átadásra 2018. április 5-én került sor iskolánkban. Szánduné Ujszigeti Gabriella, iskolánk igazgatónője köszöntötte a megjelenteket, majd Vlcskó Pál a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese beszélt a Magyar Parasport Napja és a Lélekmozgató program jelentőségéről.

A Magyar Paralimpiai Bizottság részéről Vas Anna, az MNP2018 - Lélekmozgató program koordinátora és Csuri Ferenc, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportmunkatársa, egykori parasportoló érkezett iskolánkba. Egy rövid előadáson keresztül bemutatták a bizottság munkáját, és beszámoltak az országos mozgalom sikeréről.

Ezután került sor az ünnepélyes átadásra. Turai Róbert rövid beszédében elmondta:

"Nagyon megérintett a parasportolók lelki ereje, emberi tartása és hite, ahogy képesek legyőzni a testüket, és nagyszerű eredményekkel bizonyítani, hogy nincs lehetetlen, minden akadályt le lehet győzni.

Szeretném, ha én is ekkora belső tűzzel és erővel rendelkeznék.

Ezért készítettem ezt a munkát, amit nagy szeretettel és tisztelettel ajánlok föl a Magyar Paralimpiai Bizottságnak."

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ezeknek a lélekemelő pillanatoknak! Köszönjük a Tanulók aktivitását, a Szülők támogatását! Köszönjük Vendégeinknek az előadásokat, bemutatókat! Köszönjük az iskola vezetésének, hogy iskolánk is csatlakozhatott a Lélekmozgató programhoz!

Remélem, jövőre is hasonló sikerrel rendezhetjük meg a Magyar Parasport Napját iskolánkban!


További képek a galériában