Hírek

PÉNZÜGYI ÉS VÁLLALKOZÁSI TÉMAHÉT A KÓSBAN

2018-03-13

2018. március 5-9.

Iskolánk tanulói pénzügyi-vállalkozási feladatokat oldottak meg március 5-8. között. Az önállóan megoldandó feladatok két részből álltak: egy komplex feladatsort tartalmazó totó és egy tesztsor igaz-hamis válaszlehetőségekkel.

Mindezeken túl informatika óra keretein belül online pénzügyi önismereti tesztet is kitöltöttek a tanulóink.

Március 8-án iskolánk konferenciatermében a nagybetűs életbe hamarosan kilépő végzőseink számára az OTP Bank Nyrt. munkatársa, Havas Dániel tartott interaktív előadást bankszámlákról hitelekről, biztosításokról.

A későbbiekben a Nemzeti Adó– és Vámhivatal munkatársai: Dr.Kovács Tamás, Tóth Dávid és Lukácsi-Kempf Orsolya tartottak kellemes hangulatú előadásokat az adózásról - különös tekintettel a vállalkozói adókra. A jó hangulat annak is köszönhető volt, hogy két hivatásos állományú vám- és pénzügyőr is részt vett a programon „Bicska” névre hallgató dohány- és drogkereső kutyájukkal. Bicska szabadon „bóklászott” a konferenciateremben, és barátságos természetével nem kis derültséget okozott; a tanulók igyekeztek hozzáférni és megsimogatni.

Az osztályok által megoldott feladatsorok eredményeit március 12-én hirdettük ki. Legjobb teljesítményt a 2/10/4 és a 3/11/5 osztályok tanulói értek el.

Köszönjük vendégeinknek a színvonalas előadásokat, tanulóinknak az aktív részvételt!