Hírek 2023. február

Elment egy jó ember…

2023-02-28

Szénási Sándorné (született: Krajcsó Irén Ilona) iskolánk egykori dolgozója 2023. február 17-én, 69 éves korában, elhunyt.

Egykori kollégánkat, ahogy mindannyian hívtuk „Széni”-t kedves, önzetlen, segítőkész embernek ismertük meg. 
2007. szeptemberétől lett iskolánk dolgozója, ahol egészen nyugdíjba vonulásáig, 2012-ig dolgozott. Gazdasági ügyintézőként, munkaügyi és egyéb adminisztrációs feladatokat is ellátott.

Előtte hosszú időn keresztül a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola munkatársa volt, ahol egészen az 1980-as évek kezdetétől dolgozott, ott szintén munkaügyi feladatokat látott el. 

Mondhatjuk úgy is, hogy intézményünkbe, amikor 2007-ben áthelyezéssel jött át, „csak” iskolát váltott, hiszen már 2007. 08. 01-től a BéKSZI (Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium) fenntartása alatt működött tovább a mi iskolánk, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, és a Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Széni (Ilike) rendkívüli személyiség volt, hamar megszerettük, bárki fordult hozzá, soha nem küldte el, mindig volt rá ideje, mindig valahogyan próbált megoldást találni az éppen aktuális problémára. Vele együtt sírtunk, nevettünk.

Közösségi ember volt, minden nap arra törekedett, hogy az a nap jókedvűen teljen el, hisz „egy a fizetésünk, ha szomorkodunk, akkor is” – mondaná. Ha pedig nézeteltérések voltak kollegák között, mert hát emberből vagyunk, akkor pedig igyekezett kisimítani, kiegyenesíteni, megbékéltetni a békétlen feleket.

Nagy teherbírású volt, mind a munkában, mind a magánéletében, ő volt mindennek a „mozgatórugója”.
2012-ben vonult nyugdíjba, azután családjának, és a családi vállalkozásnak, a kolbászgyártásnak élt, persze azután sem lassított, csak egy kicsit, de lendülete, kitartása, akaratereje vitte tovább a feladatok végzésében.

2020-ban megszületett várva várt unokája, Dominik, akit nagy-nagy szeretettel vett körül.

Nyugodj békében drága Széni (Ilike), emléked szívünkben él!