Hírek

50 ÉVES A KÓS – megnyitó ünnepség

2021-09-29

Kettős jubileumot ünnepel a Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola. Egyrészt ebben a tanévben 50 éves intézményünk, másrészt 25 éve viseli a nagy erdélyi polihisztor, építész, író, grafikus, könyvkiadó, politikus és tanár (a lehető legnemesebb és legszélesebb értelemben), Kós Károly nevét.

Ez végig fogja kísérni az egész évünket, sok színes programmal szeretnénk különlegessé tenni ezt a tanévet. Ennek első állomása volt 2021. szeptember 22-e, amirkor ünnepélyesen megnyitottuk jubileumi évünket és első rendezvényként a fotográfus tanulóink munkáiból készült fotókiállítást.

A megnyitó ünnepségen a jubileumi évünket Herczeg Tamás Országgyűlési Képviselő Úr nyitotta meg ünnepi beszédével, majd Szarvas Péter Polgármester Úr mondott ünnepi köszöntőt és elismerő díszoklevelet adott át az 50 éves évforduló alkalmából.

Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató ünnepi beszédében bemutatta az intézmény történetét és névadónk, Kós Károly örökségéről is megemlékezett.

Az igazgatónő szavai után megható pillanatok következtek, az intézmény volt igazgatói is meséltek arról, milyen volt az iskola az ő idejükben: Dr. Baukó Mihály, Nagy Sándor és Szánduné Ujszigeti Gabriella.

Különösen szép pillanatok voltak, amikor az igazgatónő felolvasta Kós Károly két unokájának köszöntő üdvözletét. Czeglédy Enikő és Kós Béla, bár személyesen nem tudtak eljönni, de nagy szeretettel fogadták megkeresésünket és lélekben velünk ünnepeltek.

Reményeink szerint a jubileumi évben sok hasonlóan szép pillanat vár még ránk!