Hírek

A SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL A RÉSZTVEVŐK SZEMSZÖGÉBŐL - FODRÁSZOK

2023-05-23

A szakképzésben részt vevő tanulók számára talán a legnagyobb megmérettetés tanulmányaik során a Szakma Sztár Fesztivál. Az egész országból indulnak versenyzők. A 2022/2023-as tanévben három fodrász tanuló képviselte iskolánkat az országos döntőben fantasztikus eredménnyel.

Iskolánk igazgatója, Lestyánné Hricsovinyi Julianna külön gratulált tanulóinknak az elért sikerekhez.

Megkértük versenyzőinket és Palkóné Zámbó Edit fodrászoktatónkat, hogy foglalják össze néhány mondatban, hogyan élték meg ezt a versenyt.

Gyöngyösi Emerita - II. helyezett
Elméleti tanára: Palkóné Zámbó Edit
Duális képzőhely: ME-NA Bt. - Meszlényi Tamásné
"A felkészülés feszes tempóban zajlott Meszlényi Marikával. Éjjel nappal gyakoroltunk, minden lehetőséget ki használtunk a fejlődés érdekében. Közben végig motivált a mesterem, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét!"

Petrus Rózsa - III. helyezett
Elméleti tanára: Palkóné Zámbó Edit
Duális képzőhely: Edit Fodrászat - Palkóné Zámbó Edit
"Nem egyszerű felkészülés volt, de megoldottuk. Reggeltől estig gyakoroltunk, folyamatosan modelleztünk, ha volt egy kis szabadidőnk, akkor babafejen gyakoroltuk a szárítást. Sokszor voltak mélypontok, de átlendültünk rajta. Nagyon jó volt, hogy Danival együtt készülhettünk, mert amiben tudtuk, segítettük egymást. Összességében nagyszerű élmény volt az egész! Örülök, hogy egyszerre megkaptam a szakmát, és 3. helyezést értem el ezen a versenyen!
A gyakorlások alatt nagyon jól összekovácsolódott a csapat! Köszönöm oktatómnak, Palkóné Zámbó Editnek a rengeteg erőfeszítést és kitartó munkát, amit belénk fektetett! Köszönöm Cseh István kitartó munkáját is!"

Szabó Dániel - V. helyezett
Elméleti tanára: Palkóné Zámbó Edit
Duális képzőhely: Edit Fodrászat - Palkóné Zámbó Edit
"Elsősorban szeretném megköszönni Palkóné Zámbó Editnek és Cseh Istvánnak önfeláldozó munkájukat, amit az elmúlt két évben fordítottak rám. Egy nagyszerű versenysorozaton vettünk részt, amely írásbeli fordulón majd középdöntőn keresztül vezetett a döntőig.
A mi szakmacsoportunkból az országból csak 8 diák jutott el idáig.
Maga a verseny izgalmas, élménydús és persze egyfajta megkönnyebbülés volt. Nagyon sok munkát fektettünk bele, hogy minél szebb eredményekkel térjünk haza. Úgy gondolom, hogy nem minden az eredmény, viszont az élmény mindig is a szívünkben marad. Ilyenkor tud az ember még jobban a fodrász élvonalba belelátni és tapasztalni."

Palkóné Zámbó Edit:
Számomra nagyon fontos minden évben ez a verseny, mivel több válogatón keresztül jutnak döntőbe a versenyzők! Tudatos felkészüléssel kezdjük az évet szeptemberben a tanulókkal, ami napi 4 óra modellezést jelent! Évek óta szép eredményeket érnek el iskolánk tanulói ezen a versenyen! Nekem, mint felkészítő tanárnak és oktatónak is nagy kihívás, hiszen az én munkámat is értékeli a zsűri, ami objektív szempontok alapján történik! Ebből sokat tanulok és fejlődök én is, és segít a következő évi felkészítésben! Erős, céltudatos, következetes volt idei csapatunk is, és sokat segítették egymást. Igazi csapatmunka volt.

Megtiszteltetés számomra, hogy immár sokadjára részt vehetek tanulómmal a Parlamentben megrendezett elismerő díjátadáson.