Hírek

DIGITÁLIS TÉMAHÉT A KÓSBAN

2024-04-24

Az idei tanévben – a Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola életében hatodik alkalommal - is megrendezésre került sok más középiskolával egyetemben a tanév ugyanazon időszakában - április 8 és 12 között - a Digitális témahét.

A hét folyamán lehetőség volt a tisztelt érdeklődőknek a Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Főosztályvezetőjének Gercsi Zsoltné előadását megtekinteni „Ügyfélkapu használatának előnyeiről”.

témában. Plusz a hét szerdai napja folyamán az iskola diákjainak és dolgozóinak saját Ügyfélkapu létrehozására is volt alkalma a Kormányablak speciálisan erre a célra kialakított buszán, amely az iskola udvarára állt be. Sok tanuló érdeklődést felkeltette az iskola sportpályájára begurult különleges busz, majd több előzetesen nem szándékozó diák is a buszra felszállva létrehozott saját ügyfélkaput, amely a közeljövőben még nagyon hasznos lehet.

Lehetőség volt még a hét során az osztályoknak és tanulóknak egymással is vetélkedni, amelynek végén az iskola osztályai közül az első helyet a 11.B osztály szerezte meg, míg az egyéni versenyben Jancsó Nikolett 11.A osztályos tanuló végzett az élen, illetve a második Vira Melissza 11.A osztályos diák lett, akik külön díjazásban is részesültek.