Hírek

III. PARASPORTHÉT A KÓSBAN (2)

2020-02-24

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által meghirdetett LÉLEKMOZGATÓ program folytatásaként a hét második felében újabb vendégek látogattak iskolánkba.

Szerdán a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete Napraforgó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény életébe tekinthettünk be egy interaktív előadás keretében. Először beszéltek a tudatos szülővé válásról, elmondták, milyen esetek lehetnek, hogy fogyatékossá váljon valaki: a fogantatástól a későbbi balesetekig. Majd bemutatták az intézményt és munkájukat. Sokat megtudhattunk a szervezetről, a fogyatékkal élőkről (mert nem csak mozgásukban akadályozottakkal foglalkoznak az intézményben) és nem utolsó sorban önmagunkról.

Csütörtökön visszatérő vendégként a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által tartott kiscsoportos foglalkozások mozgatták meg iskolánk tanulóit és tanárait. Ez alkalommal a jelelés művészetéből kaphattunk ízelítőt, megtanulhattuk a magyar daktil ABC segítségével eljelelni a nevünket. Az Előadó nyíltan beszélt életéről, és tabuk nélkül kérdezhettek a diákok.

Pénteken Vizsnyai Dávid speciális olimpiai és világbajnok asztaliteniszező és Gulykás János, a partnerjátékosa tartottak előadást. Meséltek eddigi eredményeikről, illetve beszámoltak arról is, mi minden történt velük az előző látogatásuk óta. Ezután gyakorlatban is bemutatták tudásukat, és szívesen megmérkőztek az iskola tanulóival is. Az asztalitenisz mellett az érdeklődők kipróbálhatták magukat csörgőlabdában, illetve egy kerekesszékes akadálypályát építettek nekik iskolánk testnevelő tanárai.

A résztvevők nagyon élvezték az interaktív programokat!


További képek a galériában