Hírek

INGYENES INTERNET A DIGITÁLIS OKTATÁSHOZ 30 NAPON KERESZTÜL

2020-11-20

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

A Kormány „a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről” szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelete (Rendelet) alapján helyhez kötött internethozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.  

Ingyenes igénybevételére jogosult 

  • a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel:
  1. az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja;
  2. az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

A digitális oktatásban résztvevő diákoknak és tanároknak a szolgáltatóknál kell igényelni járó 30 napos ingyenes internet-szolgáltatást. A kedvezményt társaságok az ügyfelek decemberi számláján írják jóvá.

A legtöbb szolgáltató az igénylésre 2020. november 18. – 2020 november 27. között ad lehetőséget!

Az alább találják a nagyobb szolgáltatók ezzel kapcsolatos oldalait. Akinek az előfizetése más szolgáltatónál van, és szeretne élni a kedvezménnyel, az vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval.

Telekom
UPC
DIGI
Invitel
FLIP
Internet-X
Alföld.NET

 

Amennyiben a szolgáltató iskolalátogatási igazolást kér, ide kattintva online felületünkön tud kérni igazolást.