Hírek

Megyei III. helyezés és különdíj – A Kós diákjai az XIX. Országos Haditorna megyei döntőjében

2020-09-30

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda szervezésében, szeptember 25-én került lebonyolításra a XIX. Országos Haditorna rendezvénysorozat Békés megyei döntője, ahol iskolánk két csapattal képviseltette magát.

A megmérettetésen tizenhárom középiskolás csapat versenyzett, a szigorú járványügyi szabályok betartásával.

A versenynek - immár hagyományosnak mondhatóan - a Békéscsabai reptér területe adott otthont, ahol a 4 fős csapatoknak elméleti, ügyességi és erőnléti feladatokat kellett leküzdeniük.

A diákoknak kilenc állomáshelyen kellett számot adni felkészültségéről. Így bemutathatták tudásukat és felkészültségüket egészségügyi elméleti és gyakorlati, honvédelmi, fegyver- és tereptani ismereteikről. Állóképességüket pedig a fegyveres terepfutás, a lövészet, a kézigránátdobás, az akadálypálya és a tájékozódó (mátrix) futás keretin belül próbálhatták ki.

Az összesítést követően a képzeletbeli dobogó harmadik fokára iskolánk „Kós B.” nevű csapata léphetett fel és vehette át érmeket, az elismerő oklevelet és a kupát. 

A fegyveres terepfutás versenyszámban a leggyorsabbnak szintén a „Kós B.” csapata bizonyult, így Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Úr által felajánlott könyvvásárlási utalványokat szintén ők vehették át.

A „Kós A.” csapat is szépen szerepelt, ők a 11. helyet szerezték meg. 

A „Kós B.” csapat tagjai: Kapelláró Richárd, Kis László, Tóth Dénes Erik, Laukó József.
Felkészítő: Kiss Norbert

A „Kós A.” csapat tagjai: Pavló Bence, Takács Ádám, Fulajtár Tamás, Juhász Kristóf
Felkészítő: Csikós Ádám

Gratulálunk a csapatoknak és felkészítőiknek a részvételhez és az eredményekhez, a „Kós B.” csapatának és felkészítő tanárának a III. helyezéshez és a különdíjhoz!

Fotók: Csikós Ádám / Kiss Norbert

A siker az akaratban és a küzdelemben ölt testet, ezért ki kell emeljük Csikós Ádám tanár úr elmúlt években végzett áldozatos munkáját, amellyel fenntartotta a Haditorna rendezvény iránti érdeklődést iskolánk diákjai körében.