Hírek

ONLINE GYÁRLÁTOGATÁS A KÓSBAN

2021-03-22

2021. március 18-án került megrendezésre „Az okos üzemekről közérthetően a gyakorlatban” című program a Magyar Fa- és Bútoripari Unió közreműködésével.

A program lényege az volt, hogy Olaszországban, Riminiben, az scm gyárában online közvetítéssel betekintést nyerhettünk az ott készülő számítógép-vezérelt famegmunkáló gépek gyártásába. Az ott kialakított mintaüzemben pedig bemutató jelleggel a gép működését tekinthettük meg.
Ezután egy Magyarországon lévő Faipari Cég, ahol már ilyen technológiát használnak, vezetője jelentkezett be élő közvetítéssel, és mondta el a gyakorlati tapasztalatait. A cél az volt, hogy a negyedik ipari forradalom gépeit és technológiáját bemutassa.
A faipari kollégákkal és a végzős asztalos tanulókkal vettünk részt mi is ezen az online gyárlátogatáson. Az élő közvetítést tolmácsok, és faipari szakemberek segítették. Kérdéseinket folyamatosan feltehettük, aminek nagy részét meg is válaszolták.

Nagyon hasznosak voltak a látottak és hallottak, mert így a diákjaink pontosabb képet tudnak alkotni a modern üzemekről és hatékonyságukról.