Hírek

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A KÓSBAN

2021-11-23

2021. november 16-án pályaorientációs napon vettek részt tanulóink. Két helyszínen, a tanműhelyben a 9. évfolyamos szakképzős, valamint a dobbantó és a műhelyiskola programba járó diákok, a központi épületben a felsőbb évesek ismerkedhettek meg a továbbtanulási lehetőségekkel.

A tanműhelyben az oktatott szakmáinkba kóstolhattak bele, próbálhatták ki a tanulók. Az iskolában a Gál Ferenc Egyetem, a Kodolányi János Egyetem előadóit hallgathatták meg, kérdéseket tehettek fel a továbbtanulással kapcsolatban.

Színes előadásokon vettek részt - a Katasztrófavédelem, a Rendőrség, a Hadkiegészítő Parancsnokság vonzó lehetőségeket kínáltak az érettségi utáni elhelyezkedésre.

A Pedagógiai Szakszolgálat szakmaszocializációs interaktív előadása 9 csoportot mozgatott meg.

A fodrász és kozmetikus szakma fortélyainak megtekintése sok diákot vonzott, reméljük, ezzel is segítséget kaptak az orientációs évfolyamok utáni szakmaválasztáshoz.

Az asztalos szakmán belül az intarziakészítés rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Néhány gondolat tanulóinktól:

Guzi Robin László: „Nagyobb érdeklődéssel tekintek a tűzoltóság felé, érettségi után a Békéscsabai Tűzoltóság állományában szeretnék jelentkezni.”

Pádár Dániel: „Érettségi után eltökélt szándékom hivatásos katonának állni, szolgálni a hazát, a tegnapi napon ez az érzés megerősödött bennem.”

Bődi Bálint: „Érettségi után arra gondoltam, továbbtanulok és tanár leszek, de a katonaság előadása után még az is előfordulhat, hogy szerződéses katona leszek. Még nem tudom, hogyan döntök, viszont nagyon tetszettek az előadások és jól éreztem magam.”

Nagy László: „Felkeltette az érdeklődésemet a katonai előadás során elhangzottak. Elgondolkodtam a civil önkéntes tartalékos szolgálaton.”