Hírek

ÚJABB OSZKTV SIKEREK A KÓSBAN

2020-11-23

2020. november 21-én rendezték a 2019/2020-as OSZKTV (Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek) országos döntőjét. A járványhelyzetre való tekintettel ezt a fordulót is online bonyolították le. Iskolánkat reál és közismereti komplex tantárgycsoportból képviselték tanulói.

Reál tantárgycsoportból Pavló Bence 3/11/1 osztályos tanuló a 10. helyen végzett. Felkészítő tanárai Benkőné Andó Hajnalka és Hancsák Ilona Edina.

Közismereti komplex tantárgycsoportból a Lévai András (3/11/1), Rácz Tamás (3/11/2) és Takács Ádám (3/11/1) alkotta csapat az 5. helyezést hozta el. Felkészítő tanáruk Zagyva Nikolett.

Köszönjük az iskola vezetésének, a tanulókat tanító tanároknak, a szülőknek, a rendszergazdának és az osztálytársaknak a támogatást!

Ezúttal megkérdeztük az érintetteket, hogy élték meg ők ezt a rendkívüli helyzetet:

Pavló Bence:
Én az egész versenyt jól éltem meg. A felkészítő tanárok nagyon sokat segítettek, és ezt köszönöm nekik. Meg a tavalyi versenyen szereplő Asztalos Máté sok jó tanácsot adott.

Lévai András:
Én baromira izgultam, viszont nagyon nagyon élveztem ezt az egészet.  

Rácz Tamás:
Én csak az 5-ösért mentem. De én is élveztem, a versenytársak és a tanárok is rendesek voltak.

Takács Ádám:
Az írásbelit adtam, a szóbelit már kevésbé. :) Az írásbeli feladatsor elég nehéznek bizonyult, és tetszett a kihívás. A szóbeli miatt nem izgultam az elején, de mikor sor jutott rá, akkor nagyon izgultam, és 1 kicsit lefagytam, de egyébként jó volt. 

Zagyva Nikolett:
Örültem, hogy támogathattam őket, végig izgultam miattuk, és reméltem, hogy egy jó élményként marad majd meg nekik. Próbáltuk kihozni a legtöbbet, s nagyon büszke voltam rájuk, mert a maximumon teljesítettek, és ilyen szép eredményt értek el!
Benkőné Andó Hajnalka: Örülök annak, hogy ilyen nehéz körülmények között mégis megrendezték, befejezték a tavasszal elkezdett versenyt! A diákoknak ez jó önbizalomnövelő. (remélem!)

Hancsák Ilona Edina:
Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Én nem csak felkészítő tanárként, hanem a 3/11/1 osztályfőnökeként is érintett voltam. Immár második éve szerepel az osztály eredményesen az OSZKTV-n. Az egész folyamatot végigkísértem a versenyre való jelentkezéstől a döntő eredményhirdetéséig. Ez a fantasztikus eredmény csak a jéghegy csúcsa, hisz az osztály több tanulója is indult a versenyen, és ők is nagyon szép eredményeket értek el. Köszönöm, hogy részese lehettem a sikereknek! Köszönöm, hogy én lehettem ezeknek a csodálatos fiataloknak az osztályfőnöke.