Hírek

VÉGZETT FOTOGRÁFUSOK ÜZENETE LEENDŐ FOTOGRÁFUS TANULÓINKNAK

2021-06-11

A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában (az iskola neve közben többször is változott) 1946. óta folyik a fényképészek képzése. Ma már fotográfusként végeznek a tanulók. Évtizedek során nappali és felnőtt oktatás keretén belül rengetegen szereztek már végzettséget, és sokan dolgoznak sikeresen a szakmában.

A fotográfia minden területét igyekszünk bemutatni a képzés folyamán, és kipróbálhatja mindenki, hogy mik lesznek az erősségei és a gyengeségei.

Szeretnék ízelítőül megosztani néhány tanulónk gondolatát és fényképét, akik néhány hete végeztek itt, iskolánkban. Ez egyfajta útravaló a jövő fotográfusai számára.


Bíró Szabolcs:
Mit jelentett nekem az okatatás? Nos.. nekem azt jelentette.... hogy lehetőségem adódott ezáltal arra, hogy ne csak "Gipsz Jakab Photography" legyek, hanem egy előképzettséggel, illetve képzettséggel rendelkező FOTÓS, vagy ha úgy tetszik FOTOGRÁFUS legyek.
 


Ecker Gábor:
Tanárainktól minden segítséget megkaptunk a sikeres vizsga letételéhez, ha kellett a nap bármely szakában bizalommal fordulhatunk hozzájuk bármilyen felületen, a pandémia okozta nehézségek ellenére az online oktatást segítségül hívva mindenki sikeres vizsgát tett.
“Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” – Robert Capa
 


Győri-Szabó Eliza:
Egy profinak nincs akadály... Láss, ne csak nézz!
 


Hancsák Edina:
Merd másképp látni a dolgokat!
 


Hancsák Károly:
A jó fotós onnan ismerszik meg, hogy nem mutatja meg a rosszul sikerült képeit.
 


Martincsek Anikó:
Az exponálás egy pillanat a múltból.
 


Sisa Anett:
Lásd a pillanatot és örökítsd meg. Csodás emlékeket őrizhetsz meg vele.