Febr.
25.
Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
„Pénz7” pénzügyi és vállalkozói témahét 25-e és március 1. között
Febr.
25.

XXI. Országos fodrász és kozmetikus tanuló verseny

2019-02-20

Részletes versenykiírás: Letöltés [pdf]

Fodrász nevezési lap: Letöltés [docx]

Kozmetikus nevezési lap: Letöltés [docx]


TÉGED IS VÁR A KÓS...

2018-10-09

Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 8.     OM:203029        Iskola feladat ellátási kód: 010

Szakgimnázium (4+1 év)

0501 Ügyvitel ágazat- Irodai titkár
0502 Szépészet ágazat- Fodrász
0503 Szépészet ágazat- Kozmetikus
0504 Faipar ágazat- Faipari technikus
0505 Pedagógia ágazat- Pedagógiai- és családsegítő munkatárs
0506 Könnyűipar ágazat- Ruhaipari technikus

Szakközépiskola (3+2 év)

0511 Ács
0512 Asztalos
0513 Burkoló
0514 Festő, mázoló, tapétázó
0515 Járműfényező
0516 Kárpitos
0517 Kőműves
0518 Női szabó
0519 Szárazépítő

Szakképzési Híd:

Építményzsaluzat és fémállvány szerelő
Famegmunkáló

Érettségi után megszerezhető szakképesítések:

Fodrász, Fotográfus és fotótermék-kereskedő,
Irodai titkár, Kozmetikus

Iskola elérhetőségei:

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 8.
Telefon: 06-66/328-785
E-mail: kos@bszc.hu
Web: kos.bszc.hu
Facebook: BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR PARASPORT HETE A KÓSBAN

2019-02-19

Idén a második alkalommal rendezzük meg a Magyar Parasport Hetét iskolánkban. Az előzetes feladatokat már megkapták, és szépen ki is dolgozták tanulóink.

A hét első napja az érzékenyítés jegyében telt. Eleméry Szilvia és Éber Klára kolléganők beszéltek korábbi tapasztalataikról, melyeket egy továbbképzés keretén belül szereztek, megosztották velünk ezzel kapcsolatos érzéseiket, élményeiket. Az előadásásukat Nick Vujicic iskolai bántalmazásról szóló videójának megtekintésével zárták. Aki lemaradt erről, illetve szeretné még egyszer megnézni, az alább megteheti:

 


INGYENES Angol és Német nyelvi tanfolyam!

2019-02-08


Szalagavató a Kósban

2018-12-19


További képek a galériában

Iskolánk december 7-én tartotta szalagavató ünnepségét a CsabaPark rendezvényközpontban. Hét osztály 97 végzős tanulója kapta meg a nagykorúságot jelképező szalagot. Két szakgimnáziumi és öt szakközépiskolai osztályunk fejezi be tanulmányait iskolánkban ebben a tanévben. A meghívott vendégek, szülők és résztvevők egy kellemes délutánt töltöttek el együtt. Búcsúzó végzős diákunk írása híven tükrözi azt a hangulatot, amit átéltek tanulóink az ünnepségre készülődés előtt és alatt.

A 2018-as szalagavató az én szememmel:

A cím úgy is hangozhatna, hogy egy átlagos végzős szemével. A saját szalagavatónkról írni elég nagy feladat, mivel az összes táncot és az eseményt nem láthattuk egészben.

A felkészülés alatt tudatosult bennünk, hogy most ez a MI szalagavatónk lesz, MI leszünk a főszereplői. Az első perctől azt szerettük volna, hogy ez most különleges és tökéletes legyen, azt hiszem sikerült, a veszekedések és kavarodások ellenére is.

Egyrészt már mindenki szerette volna letudni az egészet, mert már untuk, másrészt húztuk volna még jó sokáig, a felejthetetlen táncpróbák miatt.

Azon a napon, mindenki nagyon izgatott volt, de ahogy közeledett élesben, egyre jobban feloldódtunk, és próbáltuk minél jobban élvezni.

A nyitótánccal, vagyis a gyönyörű keringővel kezdődött a műsor, amelyet iskolánk tanulói közösen mutattak be. A résztvevők rengeteg gyakorlásának meglett a gyümölcse…néhány percig igazi hercegnőknek/hercegeknek érezhették magukat.

Beszédet mondott az iskolánk igazgatója, búcsúztak a végzősök, valamint búcsúztak a végzősöktől. Aztán következtek a szalagtűzések, közöttük láthattunk egy-két osztályprodukciót is. Az asztalos-kárpitos fiúk produkciójának címe: A fűrész volt, csak úgy zengett a „Húzd meg jobban/Menjen a munka” Generál-sláger. Aztán egy fergeteges balett- előadást mutatott be a festő-járműfényező osztály, majd az ács-himnusz hangzott el ácstanulóinktól harmónika-kísérettel.

Aztán még néhány osztály tűzése zajlott le, amit a 12A-sok záró osztályprodukciója követett. Ezzel a műsorszámmal a közönség soraiban ülők visszamehettek az időben, átélhettek néhány Made In Hungaria számot és elveszhettek a pöttyös ruhák tömkelegében.

Jó volt megünnepelni magunkat, és a kiérdemelt elismerést megkapni. Sokat jelent az a szalag! Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ennek a délutánnak a megvalósulásához, maradandót alkottak számunkra!

Ürmösi Gréta


PROGRAMOZÁSI BEMUTATÓ A KÓSBAN

2018-12-12

Iskolánkba látogatott a Logiscool élményalapú programozó iskola képviselője.Tanulóink ízelítőt kaptak a programozás, az algoritmikus gondolkodás alapjaiból játékos formában.
Köszönjük Ábelnek az érdekes bemutatót!

A program a GINOP-6.2.3-17-2017-00027 azonosítószámú, "Az eredményes békéscsabai szakképzésért" című projekt keretében valósult meg, mely azt a célt szolgálja, hogy az iskolákban a tanulók körében kevesebb legyen az olyan diák, aki idő előtt feladja tanulmányait, végzettség nélkül elhagyja az iskolát.


További képek a galériában


A legmodernebb hajpótlási módszerrel is megismerkedhettek a fodrásztanulók

2018-11-29

A legújabb festési- és hajápolási technikákat mutatták be a leendő fodrászoknak a Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában. A jövő frizurakészítői a hajpótlás legmodernebb eszközeivel is megismerkedhettek a szakmai rendezvényen.


Fotó: Fazekas Róbert

A leendő fodrászok a bemutatón saját hajukon keresztül is megtapasztalhatták, hogyan lehet kevés vegyszer használatával hajszínt változtatni úgy, hogy az ne roncsolja a hajat. Gyuránki Noémi, az iskola tanulója a 7.TV kérdésére elmondta: egyrészt felkérték, hogy a szakmai bemutatón modell legyen, másrészt a jövő fodrászaként szeretne tanulni azoktól, akik nála sokkal jártasabbak a szakmában.

A jövő fodrászai a legmodernebb hajpótlási technikával is megismerkedhettek. Hosszú Orsolya, a Magyar Trichológusok Egyesületének alapító elnöke kifejtette: a bionikus hajprotézis az egész világon új hajpótlási technika. Mint mondta, ez egy olyan orvosi segédeszköz, amely megkülönbözteti a többi hajpótlástól. Azért bionikus, mert egyedileg készül mindenki fejére: szálanként,valódi emberi hajból húzzák bele az alapba a hajszálakat, és csak arra a területre készítik el, ahol hajhiány van. Alkalmas a sérülések, sugárkezelések, különböző betegségek következtében kialakult hajhiány pótlására, de akár arra is jó, akinek eleve ritka haja van és dúsabb hajkoronát szeretne. A bionikus hajprotézis teljesen megegyezik a fejbőr színével, hipoallergén és a páciens tejes életet élhet vele. A hajgyógyász szakember hozzátette: a fodrászoknak azért is fontos a hajpótlással kapcsolatban képezniük magukat, mert sokszor ők fedezik fel a hajhiány vagy gyengülés első jeleit és tudniuk kell a megfelelő szakemberhez irányítani vendégeiket.

Forrás: behir.hu

 


PÁLYAVÁLASZTÁSI VÁSÁRON VOLT A KÓS

2018-11-16

LEGKERESETTEBB SZAKMÁK, JÓ HANGULAT, JÓ PROGRAMOK, JÓ CSAPAT, ILYEN A MI ISKOLÁNK! 
Köszönjük minden kedves érdeklődőnek! 
SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT A HÉTFŐI NYÍLT NAPUNKON!


További képek a galériában


BSZC - Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tel: +36 66 328-785