Hírek

2019 évi szakmai vizsgák tervezett időpontjai

2019, MÁJUS 14

RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

2019, MÁJUS 10

BALLAGÁS A KÓSBAN

2019, MÁJUS 13

BALLAGÁS A KÓSBAN

2019, MÁJUS 13

Egy kis májusi esővel és a Himnusz hangjaival kezdődött május 3-án (pénteken) 15 órakor a ballagási ünnepség. Néhány perc után viszont a felhők tovább úsztak, így napsütéses vidám és szívmelengető hangulatban telt a ballagás.
BRILLÍROZTAK A KÓSOS TANULÓK AZ OSZKTV DÖNTŐJÉBEN!!!

2019, MÁJUS 02

Fantasztikusan szerepeltek tanulóink az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny veszprémi döntőjében.
NÉPTÁNC A KÓSBAN A TABÁN NÉPTÁNCEGYÜTTESSEL

2019, ÁPRILIS 17

Iskolánkban a DÖK nap keretében került megrendezésre a TABÁN NÉPTÁNCEGYÜTTES közreműködésével néptánc bemutató és táncház.  Nagyon jó hangulatban telt a program, diákok és tanárok egyaránt ropták a táncot. Nagyon köszönjük a Tabán Néptáncegyüttesnek a színvonalas műsort!
BRONZÉRMES A KÓS NŐI RÖPLABDA CSAPATA

2019, ÁPRILIS 12

A 2018/19-es tanévben, a városi női röplabda bajnokságon III. helyezett lett iskolánk női röplabda csapata. Kilenc csapat indult a bajnokságban. A csoportmérkőzéseken nagyszerűen teljesítettek lányaink, öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel jutottak tovább. Az elődöntőben hajszál híján, de sajnos vereséget szenvedtek (27-25, 26-24). :( A bronzmérkőzésen fölényes győzelmet aratott a csapat (25-22, 25-11), így mosolyogva vehették át a lányok a bronzérmet. :) Csapatunk minden tagja jól teljesített, kifejezetten annak tükrében, hogy nálunk csak egy végzős tanuló játszott, így jövőre az egész társaság együtt próbálhat meg ismét az élre törni.
„VERS AZ, AMIT MONDANI KELL” – SZAVALÓVERSENY A KÓSBAN

2019, ÁPRILIS 11

Kányádi Sándor gondolataival kezdődött iskolánk költészet napi szavalóversenye április 9-én. A bevezető idézet után 11 tanulónk vett részt a meghirdetett versenyen. Szép számmal akadtak olyan érdeklődők is, akik végignézték a produkciókat, szurkoltak a versmondóknak. Petőfi, Ady, József Attila sorai szólaltak meg ezután, de elhangzottak Karinthy, Weöres Sándor művei is.  Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta.
NÉGY KÓSOS TANULÓ AZ OSZKTV DÖNTŐJÉBEN

2019, ÁPRILIS 10

Remekül szerepeltek tanulóink az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny szegedi középdöntőjében. Mindkét kategóriában vannak továbbjutóink a veszprémi döntőbe.
XXI. KÓS KÁROLY KUPA – FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS VERSENY

2019, ÁPRILIS 10

A Békéscsabai SZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája március 24-én vasárnap 21. alkalommal rendezte meg országos fodrász- és kozmetikus tanulóversenyét, a KÓS KÁROLY KUPÁT. A tanulók 3 kozmetikus és 3 fodrász versenyszámban mérték össze tudásukat. A 90 induló munkáját nem volt könnyű értékelnie a fodrászmesterekből és kozmetikusmesterekből álló szakembereknek. A versenyzők nagyon színvonalas munkákkal készültek. A versenyzők a támogatók jóvoltából nagyon értékes ajándékokkal és egy jó hangulatú versennyel lettek gazdagabbak.
100 EZER FORINTOT NYERT A KÓS A LÉLEKMOZGATÓ PROGRAM PÁLYÁZATÁN

2019, MÁRCIUS 25

A 2019. február 22-én, a Magyar Parasport Napján LÉLEKMOZGATÓ iskolai programot valósított meg iskolánk, majd az erről szóló beszámolót beküldtük a pályázat kiírói részére: Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestület (MPB) és Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ).