Bemutatkozás

Békéscsabai Szakképzési Centrum
Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


Békéscsaba, Kazinczy u. 8.

Az iskolát 1971-ben 635. sz. Kulich Gyula Ipari Szakmunkásképző Intézet néven alapították.

Képzési profilját fa-, építő- és vegyes szolgáltatóipari szakmunkásképzésben határozták meg. Az iskolában épületasztalos, bútorasztalos, üvegező, cipész, ortopédiai cipész, cipőfelsőrész készítő, női szabó, fűzőkészítő, fényképész, fényező-mázoló, címfestő, fogműves, kozmetikus, fodrász, kelmefestő-vegyitisztító, tüzeléstechnikai karbantartó és kéményseprő, ács-állványozó, épületburkoló, kőműves, szobafestő-mázoló, műkőkészítő, vasbetonszerelő, könyvkötő szakmákban folyt a képzés a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően.

Az iskola neve 1991-ben 635. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola lett.

1996. augusztus 1-vel összevonásra került a Gyors- és Gépíró Szakiskola a Dolgozók Általános Iskolája és a 635. sz. Iskola. Az iskola új neve Kós Károly Szakképző Iskola és Általános Iskola. (Kós Károly építész után) 1999. szeptember 1-től megszűnt az általános iskolai képzés.

 Az iskola neve 2007. augusztus 1-ig: Kós Károly Szakképző Iskola.

Iskolánk részt vesz a Nemzeti Szakképzési Intézet Szakiskolai Fejlesztési programjában, képzésünket a központi programokhoz igazítjuk.

Intézményünk a 2005-ben beindult Közép- békési Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) tagiskolája.

2007. augusztus 1-től Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium néven közös vezetés alatt dolgozik tovább három iskola: a Kós Károly Szakképző Iskola, a Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. Az intézmények összevonása után a központi szakképző iskola egy évre megbízott vezetője a Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium jelenlegi igazgatója, Marton József.

A tagintézmény telephelye 2012. július 16-tól a Baross út 1-3 alól a Kazinczy u. 8. alá került.

Tagintézményünk új neve: 
Békéscsabai Szakképzési Centrum
Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2017. szeptember 1-től a tagintézmény új neve:
Békéscsabai Szakképzési Centrum
Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Tagintézmény-vezető: Szánduné Ujszigeti Gabriella